Unge-jagt og staten som uventet bygherre: Tre nedslag i udflytninger

STATUS: Regeringen er kommet med et samlet overblik over de to store runder med udflytning. Altinget gør status og ser på tre af de steder, hvor udflytningen har været ramt af startvanskeligheder.

Både i Holbæk og Ringsted har staten kastet sig ud i byggeprojekter for at sikre egnede lokaler til statslige institutioner, der er blevet udflyttet. ARKIV
Både i Holbæk og Ringsted har staten kastet sig ud i byggeprojekter for at sikre egnede lokaler til statslige institutioner, der er blevet udflyttet. ARKIVFoto: Colourbox
Sine Riis Lund

Selvfølgelig er det irriterende, særligt det her med, at fristen har skubbet sig, fordi det er svært at planlægge med, men hovedsvaret på mange udfordringer er jo bare at få næsen i sporet og lave nogle ordentlige evalueringer, undersøgelser og analyser, og det er det, vi gør og bruger vores tid på.

Mikkel Haarder
Direktør, Danmarks Evalueringsinstitut

Vi vurderer selv, at vi simpelthen havde for kort tid til at markedsføre det, fordi vi ikke bare skulle markedsføre uddannelsen, som var forholdsvis ukendt, men også selve konceptet uddannelsesstation.

Peter Møller Pedersen
Uddannelsesdirektør, professionshøjskolen UCN

Over halvdelen af de planlagte arbejdspladser er nu flyttet fra København og ud i resten af landet.

Det fremgår af regeringens første samlede status over de to runder med udflytninger fra København til resten af landet.

I alt er der per november 2018 etableret 4.800 af de knap 8.000 planlagte arbejdspladser i byer uden for hovedstadsområdet.

0:000:00