Erfaren økonomichef/Director of Finance and Controlling
Vi søger en økonomichef som vil arbejde for at SOS Børnebyerne fortsat kan give forældreløse og udsatte børn overalt i verden en tryg opvækst og bedre fremtids- muligheder. SOS Børnebyerne er en af Danmarks førende udviklingsorganisationer og del af en føderation, som er repræsenteret i 136 lande. Vi er et hus fyldt med dygtige ildsjæle med mange fagligheder.

Økonomichefen er ansvarlig for alle økonomiske aktiviteter, som omfatter både vores kerneopgave som indsamlingsorganisation, hvor vi fundraiser + 300 mio. kr. årligt og forsvarlig administration af SOS Børnebyerne i Danmark. Derudover har økonomichefen ansvar for strategi for og udvikling af vores internationale programøkonomi, sammen med SOS-partnere rundt om i verden og den internationale SOS-organisation. For fortsat at kunne løfte vores opgave ude i verden har vi et mål om at øge diversiteten i vores indsamlede midler. Økonomichefen får en vigtig rolle i denne udvikling og kommer til at arbejde med internationale samarbejdspartnere så som EU og internationale fonde samt Danida. Økonomichefen indgår i vores øverste ledelse - sammen med direktøren og tre andre afdelingschefer. Ordet er frit og indflydelsen stor når ledergruppen sammen sætter retningen for SOS Børnebyernes strategi, udvikling og økonomiske målsætninger. Økonomichefen er leder for regnskabschefen og HR-chefen, som har egne opgaveporteføljer og medarbejdere. Økonomichefen har derudover to controllere i direkte reference. Ansvar og opgaver Udover deltagelse i de strategiske og udviklingsorienterede dagsordener er stillingen 'hands-on', med særligt fokus på følgende opgaver:
 • Overordnet ansvar for SOS Børnebyernes samlede økonomi - drift, analyse og udvikling.
 • Strategisk med- og modspil til føderationens internationale organisation.
 • Ansvar for SOS Børnebyernes internationale finansielle forpligtelse i programøkonomien.
 • Løbende afrapportering og opfølgning på økonomien overfor bestyrelsen, direktøren og ledergruppen.
 • Strategisk sparring til ledergruppen for at sikre underbyggede og rettidige prioriteringer og omprioriteringer inden for vores forskellige forretningsområder.
 • Indgå i den løbende betjening af og samarbejde med bestyrelsen.
 • Fortsat effektivisering af organisationens processer sammen med ledergruppen.
Vi forventer, at du
 • er en seniorprofil i forhold til økonomi- og budgetstyring, også meget gerne med erfaring fra en international kontekst og med internationale samarbejdspartnere.
 • er en dygtig analytiker som enten allerede har branchekendskab eller stor motivation for at sætte dig ind i forretningsvilkårene i indsamlingsbranchen.
 • er en skarp strateg, som kan omsætte ord til handling og sammen med direktør og ledergruppe videreudvikle vores vigtige arbejde i forhold til verdens udsatte børn.
 • stortrives med at opbygge og udvikle netværk både internt i organisationen, i forhold til en bestyrelse og ind i en stor international føderation.
 • kommunikerer overbevisende såvel på skrift som i tale og både på dansk og engelsk.
 • er en inspirerende og erfaren personaleleder, der både har en sikker hånd om fagligheden og kan sikre nær, motiverende ledelse af den enkelte medarbejder.
 • er en udadvendt og empatisk person, der kan trives godt i en humanitær organisation med en uformel omgangstone og en livlig, social kultur.
 • er indstillet på rejseaktivitet.
Vi tilbyder et job i en organisation, der arbejder for verdens bedste sag: Udsatte børn verden over. Du får en stor berøringsflade og rig mulighed for at skabe resultater. Derudover lægger vi vægt på, at alle kan ramme en fornuftig balance mellem et spændende og yderst meningsfuldt arbejdsliv og et velfungerende privatliv. Ansættelse Ansættelsesdato er 1. juni 2023. Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan aflevere en ren straffe- og børneattest. Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Mads Klæstrup Kristensen på 2025 6789. Ansøgning Send din motiverede ansøgning og CV via nedenstående link "Søg dette job" Sidste frist for at søge er 28. marts 2023 Vi gennemfører to samtalerunder i uge 15 og 16. Kandidater som går videre til 2. samtalerunde skal gennemføre en personlighedstest.
SOS Børnebyerne giver forældreløse og udsatte børn en familie, en tryg barndom og en uddannelse. Vi er en af verdens største humanitære børneorganisationer og er til stede i 137 lande på fire kontinenter. I Danmark arbejder vi med fundraising, formidling og programarbejde. Organisationen har været igennem en positiv periode med gode resultater i et højt tempo, og vi håber, at du vil være med til at fortsætte udviklingen.
Du kan læse mere om SOS Børnebyerne på www.sosbørnebyerne.dk.

Icon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00