Hae minsteren også i forbindelse med de tidligere ansøgninger afgivet falsk erklæring på tro- og love til ministeriet?
Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.
Vil ministeren i forlængelse af IFU alm. del - spørgsmål 192 redegøre for, om den pågældende også i forbindelse med de tidligere ansøgninger har afgivet falsk erklæring på troog love til ministeriet? Spørgeren ønsker ikke at vide, om der tidligere har været grundlag for at politianmelde den i spørgsmålet omtalte person, men ønsker meget specifikt at vide, om den pågældende tidligere har afgivet ansøgninger med falske erklæringer på tro- og love til ministeriet?
Vil ministeren i forlængelse af IFU alm. del - spørgsmål 192 redegøre for, om den pågældende også i forbindelse med de tidligere ansøgninger har afgivet falsk erklæring på tro- og love til ministeriet? Spørgeren ønsker ikke at vide, om der tidligere har været grundlag for at politianmelde den i spørgsmålet omtalte person, men ønsker meget specifikt at vide, om den pågældende tidligere har afgivet an– spm. 192, har der ikke tidligere været grundlag for at politianmelde den i spørgsmålet omtalte person.
2.
Udlændinge- og Integrationsministeriet kan supplerende oplyse, at den pågældende ansøger i forbindelse med indgivelse af to tidligere ansøgninger ikke har oplyst om, at vedkommende var idømt en betinget dom. For den ene ansøgnings vedkommende var der tale om, at karenstiden udløb for det pågældende forhold én måned efter indgivelsen af ansøgningen efter de for ansøgningen gældende retningslinjer. For den anden ansøgning var der tale om, at karenstiden for det pågældende forhold var udløbet på tidspunktet for ansøgningens indgivelse. I tilfælde af at den pågældende ville være blevet optaget på et af de efterfølgende lovforslag om indfødsrets meddelelse, ville karensen dermed være udløbet, og forholdet ville således ikke have været til hinder for optagelse på lovforslaget. Da det fortiede forhold dermed ikke ville have været bestemmende for, om pågældende kunne erhverve statsborgerskab, var der uanset den fortiede oplysning ikke grundlag for at anmode politiet om at indlede en sag om frakendelse af statsborgerskabet på baggrund af svig.
Det er på den baggrund Udlændinge- og Integrationsministeriet vurdering, at der i sagerne ikke var udsigt til, at anklagemyndigheden ville indlede en straffesag mod den pågældende ansøger. Ministeriet har derfor ikke fundet grundlag for at politianmelde ansøgeren for overtrædelse af straffelovens § 161 (falsk erklæring på tro og love) på baggrund af ansøgningerne.