Om  
Kristian Hegaard

Radikal politiker forlader Folketinget efter krænkelser begået i fuldskab

Den radikale retsordfører Kristian Hegaard har valgt at forlade politik, efter at han efter eget udsagn flere gange har optrådt grænseoverskridende i beruset tilstand. Han husker ikke selv, hvad der skete, men udtaler: "Jeg har indtaget alkohol, så hatten passede".

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Redaktionen

Endnu en radikal toppolitiker forlader nu Folketinget på grund af grænseoverskridende adfærd.

Retsordfører Kristian Hegaard meddeler torsdag aften på Facebook, at han har valgt at opgive sit mandat med øjeblikkelig virkning efter en episode med grænseoverskridende adfærd.

"Jeg er netop blevet bibragt den information, at jeg ved festlig lejlighed i byen for nylig i en meget fuld tilstand, som jeg desværre intet husker fra, har udvist grænseoverskridende adfærd. Det er jeg simpelthen så ked af - for jeg har intet ønske om at overskride andres grænser, og jeg beklager dybt," skriver han.

Jeg er med garanti også kommet til at køre folks tæer over, uden det har været meningen, når dansegulvet har været tætpakket

Kristian Hegaard

Ifølge Hegaard selv havde han allerede for nogle måneder siden haft en samtale med Sofie Carsten Nielsen, fordi hun af Radikale Venstres kontaktinstans var blevet gjort opmærksom på, at han i radikal sammenhæng til en fest havde overtrådt en grænse hos en radikal med en berøring.

"Det er ikke noget, jeg selv husker. Men jeg tager det meget alvorligt, og jeg er virkelig ked af at have opført mig grænseoverskridende. For sådan kender jeg ikke mig selv," skriver Hegaard.

Radikale Venstre mistede sidste år sin daværende politiske leder, Morten Østergaard, da det kom frem, at han i flere tilfælde havde optrådt grænseoverskridende overfor kvindelige medlemmer af partiet. 

Læs hele Kristian Hegaards facebook-opslag her:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Hegaard

Ph.d.-stipendiat, Københavns Universitet, fhv. MF (R)
cand.jur. (Københavns Uni. 2019)