Debat

Mød Altinget | Energi & Klimas nye debatpanel

DEBAT: Mød de nye debattører i Altinget | Energi & Klimas debatpanel. Panelet består af skarpe stemmer fra både Københavns Universitet, brancheorganisationer og Folketinget, der alle er klar til at sætte deres aftryk på den energi- og klimapolitiske debat.
Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Feltet er sat. Seks nye debattører er klar til at komme med indlæg om både nutidens og fremtidens udfordringer på energi- og klimaområdet fra både faglige, politiske og økonomiske vinkler. Panelet har bred repræsentation og består af både forskere, industrien og folketingspolitikere.

Nedenfor kan du læse om de enkelte debattører:

Lærke Flader, branchechef for Dansk Elbil Alliance
Lærke Flader er branchechef for Dansk Elbil Alliance, som arbejder for at skabe en fælles platform og være talerør for kommercielle aktører inden for bæredygtig transport. Med Lærke Flader i spidsen arbejder branchen på at fremme en større udbredelse af eldrevne køretøjer i Danmark. 

Troels Ranis, energi- og klimapolitisk chef i Dansk Industri
Troels Ranis er uddannet cand.scient.adm. og nuværende energi- og klimapolitisk chef i Dansk Industri. Før han kom til Dansk Industri, har Troels Ranis indtaget nøglepositioner hos blandt andre PricewaterhouseCoopers, Dansk Energi, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling samt Ministeriet for Handel og Investering.

Foto:
Foto: flickr.com
Foto: di.dk

Katherine Richardson, professor på KU og formand for regeringens tidligere Klimakommission
Katherine Richardson er født i 1954 i USA. Hun er uddannet fra Harvard University og University of North Wales. Siden 2007 har Katherine Richardson været professor i biologisk oceanografi og leder for Københavns Universitets Sustainability Science Centre. Hun var formand for Klimakommissionen, som i år 2010 fremlagde den rapport, der skulle lede Danmark ud af kul- og olieæraen til fordel for grøn og klimavenlig energi. Katherine Richardson har skrevet en lang række videnskabelige artikler i både danske og internationalle forskningstidsskrifter og fagbøger.

Thomas Becker, kommende chef for Den Europæiske Vindindustri
Thomas Becker er jurist og har en fortid som klimaforhandler og afdelingschef i det danske Klimaministerium. 1. april overtager han posten som direktør i den europæiske organization for vindenergi, EWEA. Det er i øvrigt Thomas Becker, som tillægges at være manden, der fik idéen om at få FN's klimatopmøde til København i 2009.

Foto: Venstre
Foto:
Foto:

Lars Christian Lilleholt, klima- og energiordfører for Venstre
Lars Christian Lilleholt er født i 1965 i Odense. Han har læst økonomiske og samfundsvidenskabelige studier på Odense Universitet i årene 1985-1988, og blev i 1993 uddannet som journalist fra Danmark Journalisthøjskole. Lars Christian Lilleholt er energi- og klimapolitisk ordfører og har været det siden 2005. Han er desuden medlem af Transportudvalget og Skatteudvalget. Han er også medlem af bestyrelsen for Venstres folketingsgruppe, og blev i 2011 gruppesekretær for partiet.

Rasmus Helveg Petersen, klima- og energiordfører for Radikale Venstre
Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993. Rasmus Helveg Petersen er partiets udenrigsordfører, ligesom han også er ordfører i klima- og energispørgsmål. Dermed sidder Rasmus Helveg Petersen i Udenrigspolitisk Nævn, Europaudvalget, Udenrigsudvalget, Forsvarsudvalget, OSCE's parlamentariske samling, samt selvfølgelig Udvalget for Klima, Energi og Bygninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lærke Flader

Branchedirektør, Træ- og Møbelindustrien (TMI), Dansk Industri, ekstern underviser, Københavns Uni.
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1993)

Thomas Becker

Managing director, String
cand.jur. (Københavns Uni. 1985)

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)

0:000:00