Altinget samler forsyning under én netavis

OM OS: I konsekvens af dannelsen af Forsyningsministeriet ændrer Altinget: teknik navn til Altinget: forsyning, der som nyt stofområde får telesektoren.

Kære Altinget-abonnent.

En ny toppolitiker kan ikke flytte ind i Statsministeriet uden at ændre på embedsværkets organisation.

Nogle gange er ændringerne åbenlyse. Andre gange handler det mest om at vise, at der altså er kommet et nyt hold personer til magten.

Da Lars Christian Lilleholt (V) i slutningen af juni blev udpeget som politisk chef for det nye Energi-, Forsynings- og Klimaministerium, var han således den første minister til at samle forsyningsektorerne under én paraply.

El, gas, fjernvarme, vand, spildevand, affald og tele skulle nu administreres fra én samlet adresse, og ikke – som hidtil – være fordelt på tre forskellige ministerier. Håbet er, at det vil give en bedre integration på tværs af sektorerne. Og at en øget konkurrence vil være med til at effektivisere forsyningssektorerne.

Et politisk mål, som lægger sig tæt op ad den dagsorden, som netavisen Altinget: teknik gennem de sidste fem år har beskæftiget sig med. Og derfor ser vi de ministerielle transformationer som en kærkommen lejlighed til at skifte avisens navn til Altinget: forsyning.

Vi er bevidste om, at uanset forsyningsprodukt og -formål rummer forsyningssektoren mange forhold af fælles interesse, der gør det journalistisk relevant at se det som én målgruppe.

Redaktøren Klaus Ulrik Mortensen er den samme. Det journalistiske fokus vil i høj grad også være det samme. Dog med den forskel, at portalen fremover også vil sætte fokus på telebranchens udfordringer. En sektor, der er præget af kraftig lobbyisme fra it- og telefolk, og som derfor er særlig interessant for en politisk redaktion.

Vi ser frem til den netop indledte politiske sæson. Tag godt imod den gamle netavis med det nye navn.

Rasmus Nielsen
Chefredaktør

Klaus Ulrik Mortensen
Redaktør

Forrige artikel Ministerier afviser fire ud af fem høringssvar Ministerier afviser fire ud af fem høringssvar Næste artikel Altinget kåret som gazelle-vækstvirksomhed