Nyt debatpanel på Altinget: energi og klima

DEBAT: Et nyt folketingsår nærmer sig, og et nyt debatpanel på Altinget: energi og klima er på plads. Her kan du læse om debattørerne, der blandt andet tæller Velux, en ny klimaordfører, og nogle af landets skarpeste økonomer.

Resten af 2016 og begyndelsen af det nye år er det faste debatpanel til Altinget: energi og klima på plads.

Hver tirsdag og enkelte torsdage vil en ny debattør sætte fokus på en aktuel begivenhed og bidrage med sine holdninger og indblik til dagsordenen på den klima- og energipolitiske scene.

Der vil komme bidrag både fra virksomheder, forskere, organisationer og politikere.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte medlemmer af debatpanelet.

Panelet er:

Ulrich Bang, direktør for public affairs i Velux. Tidligere director of international and EU Affairs i Dansk Energi. Er bl.a. medlem af bestyrelsen i Euroace. Ulrich Bang er kandidat i miljøplanlægning fra RUC.

 

Lærke FladerLærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance. Hun har tidligere været ansat i Konkurrencestyrelsen, Cowi og Fødevareøkonomisk Institut. Lærke Flader er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet.  

 

Andreas Steenberg Andreas Steenberg (R), klimaordfører for Radikale Venstre. Andreas Steenberg er kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet, og har arbejdet som lærer ved Herning Gymnasium. Han har siddet i Folketinget for Radikale siden 2011, er valgt i Vestjylland Storkreds og er også partiets kommunal-, fødevare- og transportordfører.

 

Lars AndreasenLars Andreasen, koncerndirektør for energi og klima i SE. Har har tidligere også arbejdet for LEGO og Toms Gruppen. Lars Andreasen er uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus.

 

Katherine RichardsonKatherine Richardson, medlem af Klimarådet. Kathrine Richardson er professor ved Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet samt leder af Sustainability Science Center samme sted. Katherine Richardson er tidligere formand for Klimakommissionen og har en ph.d. fra University of North Wales. 

 

Lars Gårn Hansen er en af "vismændene", som er medlem af De Økonomiske Råds formandskab. Lars Gårn Hansen er professor i miljøøkonomi ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, men har tidligere også været embedsmand i Socialministeriet og Økonomiministeriet, samt forsket i miljøpolitik og virkemidler for det daværende AKF.

 

Carsten Bach (LA), klimaordfører. Han har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Han er tidligere fagchef og afdelingsleder i Dansk Miljørådgivning A/S. Carsten Bach er uddannet cand.scient. i anvendt kvartærgeologi fra Aarhus Universitet.

,

Forrige artikel Her er regeringens nye PSO-løsning Her er regeringens nye PSO-løsning Næste artikel Bredt flertal vil frede den grønne check Bredt flertal vil frede den grønne check
Landbrug & Fødevarer nedsætter et klimaråd

Landbrug & Fødevarer nedsætter et klimaråd

KLIMANEUTRAL: Klimaprofessor Katherine Richardson bliver formand for et nyt klima advisory board, der skal hjælpe landbruget med at indfri visionen om klimaneutrale fødevarer i 2050. "Et af de store problemer indtil nu har været, at man taler ud fra business as usual," siger hun.