Debat

K: Flere havvindmøller og testpladser for vindmøller er solide grønne skridt frem

DEBAT: I kampen for mere vedvarende energi og mindre fossile brændstoffer har regeringen sikret flere prototypevindmøller i Lemvig Kommune. Det er vejen frem, skriver Orla Østerby (K).

Foto: Pressefoto
Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Orla Østerby (K)
Energiordfører

I mit forrige indlæg roste jeg energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) for arbejdet med at afskaffe PSO-afgiften, reducere energiforbruget, samt udarbejdelsen af danmarkshistoriens første eksportstrategi.

Det er tre aftaler, som vi i Det Konservative Folkeparti er utroligt glade for. Men vi kan sagtens nævne flere ting, og derfor vil jeg gerne benytte dette indlæg til at takke ministeren for arbejdet med flere danske vindmøller.

I Danmark har vi kæmpet hårdt for at være et førende land inden for vedvarende energi. Det er en position, vi ikke er kommet sovende til, men har opnået gennem hårdt arbejde – og dét kan vi helt afgjort være stolte over.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Den grønne natur og det smukke danske landskab er noget, vi skal værne om. Det skylder vi både vores forfædre og vores efterkommere. Vores børn skal have muligheden for at vokse op i et land med rene strande, rent drikkevand og en natur i balance.

Flere prototypevindmøller ved Østerild og Høvsøre
Tidligere på året indgik regeringen sammen med DF, S og SF en aftale om at etablere yderligere testpladser til prototypevindmøller ved Østerild og Høvsøre samt en aftale om at forbedre rammerne for fremtidige aktiviteter i Lemvig Kommune.

Jeg glæder mig meget over, at vi ved at skabe flere havvindmøller og testpladser for vindmøller på både land og hav, har mulighed for at komme et skridt tættere på udelukkende at køre på vedvarende energi

Orla Østerby (K)
Energiordfører

Det er en fantastisk aftale, der er med til at fremme væksten og øge turismen i Vestjylland. Derudover får Lemvig Kommune i forlængelse af aftalen mulighed for at skabe nye rammer for udvikling, herunder et nyt besøgscenter til testcenteret, som det ses ved Østerild i Thisted Kommune.

Ud med fossile brændstoffer, ind med vedvarende energi
Jeg glæder mig meget over, at vi ved at skabe flere havvindmøller og testpladser for vindmøller på både land og hav, har mulighed for at komme et skridt tættere på udelukkende at køre på vedvarende energi. Ud med fossile brændstoffer og ind med vedvarende energi – dét er vejen frem! 

I dansk politik ser vi desværre alt for lidt, at vi får rost hinanden for det gode arbejde, der bliver udført – ligegyldigt, hvilken blok man tilhører. Det skal vi blive bedre til. Efter min mening er det vigtigt, at vi politikere fortæller hinanden, hvornår vi gør et godt stykke arbejde.

Derfor glæder det mig at takke ministeren for de sidste to års arbejde. Vi glæder os til flere gode aftaler, der alt sammen vil skubbe Danmark i en grønnere og mere klimavenlig retning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Orla Østerby

Direktør og bestyrelsesmedlem, Tangsø Invest, bestyrelsesmedlem og medstifter, Tangsø Sundhedscenter, fhv. MF
byggetekniker

0:000:00