Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

OVERBLIK: Et teleudspil og en alternativ landbrugspakke er blandt højdepunkterne i en uge, som præges af, at Folketinget holder mødefri. Få overblik over de vigtigste begivenheder her.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Klaus Ulrik Mortensen

Flankeret af vinterferien og påsken tager Folketinget sig disse dage en ekstra ferieuge.

Tidligere var ugen dedikeret til det nordiske samarbejde. Men nu bruger politikerne ugen til at tage på studieture ud i den store verden.

Ingen af de såkaldt grønne udvalg skal dog ud at rejse i denne uge. Det giver dem mulighed for at frekventere de begivenheder, som trods alt finder sted på dansk jord.

Mandag
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) præsenterer det første teleudspil i næsten 20 år. Udspillet skal sætte retningen for Danmarks digitale udvikling.

Udspillet præsenteres klokken 11.00 i ministeriet. Det nuværende teleforlig er fra 1999, og med udspillet vil ministeren få telepolitikken ind i det 21. århundrede.

Læs mere om elementerne i regeringens udspil her.

Mens Lars Christian Lilleholt går på talerstolen i København, er ministerkollegaen Esben Lunde Larsen (V) rejst til Bruxelles for at deltage i miljørådsmødet.

Mødet indledes med en drøftelse af EU's strategi for plastik, som en del af handlingsplanen for den cirkulære økonomi, der blev fremlagt 16. januar 2018. Plastikstrategien har til hovedmål at øge genbrug og genanvendelse af plastik i hele værdikæden og reducere plastikforurening i naturen med særligt fokus på det marine miljø.

Andre emner på dagsordenen er interfaceanalysen mellem kemikalie-, produkt- og affaldslovgivningen, som skal fjerne farlige stoffer fra plastik, der skal genanvendes til sekundære råmaterialer. Men også økoinnovation, luftkvalitet, den globale miljøpagt, invasive arter, elfenbenshandel og Amsterdam-erklæringen er udset til at skulle drøftes.

0:000:00