Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Samråd om dyretransporter hører til blandt ugens mest dramatiske højdepunkter. Men der skal også diskuteres EU-landbrugspolitik, ammoniakregler, drikkevand og meget mere i ugen, der kommer.

Onsdag byder på samråd om dyretransporter.
Onsdag byder på samråd om dyretransporter.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

I disse dage virker det fristende at lade arbejdet ligge og i stedet læne sig tilbage, tænde for tv'et og se VM i fodbold. Men der er ikke noget, der tyder på, at det grønne Danmark er på vej på tidlig sommerferie.

Allerede mandag er der masser på programmet, og det står mest af alt i landbrugets tegn.

I Vingsted vest for Vejle mødes landbrugets organisationer til stormøde, om hvad de selv kalder ”de absurde ammoniakregler”. Det er Landbrug & Fødevarer, Bæredygtigt Landbrug, Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, LDM, Danske Svineproducenter, Danske Minkavlere og sektionerne Fjerkræ, Svineproduktion og Kvæg i L&F, der arrangerer mødet.

Du kan læse mere om arrangementet her og om Altingets dækning af sagen her. 

Det er også mandag, at de europæiske lande mødes til rådsmøde om landbrugs- og fiskeriområdet. I Luxembourg er den fremtidige europæiske landbrugspolitik blandt andet på dagsordenen.

Læs mere her.  
Er man til prisuddelinger, er mandagen værd at holde øje med. Her uddeler IDA de årlige priser vil virksomheder, som har taget skridt til påskønnelsesværdige miljøforbedringer.

Læs mere her.  

Tirsdag
Hvordan leverer vandsektoren den bedste service til kunderne? Det spørgsmål er blandt andet på programmet tirsdag, hvor Danva holder konference i Skanderborg. Kontorchef i Energi-, Forsynings og Klimaministeriet, Henrik Kjærgaard, og vicepræsident i Arla, Kristian Eriknauer, er blandt oplægsholderne.

Læs mere her. 

0:000:00