Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Alternativet vil løfte sløret for planer om et grønt superministerium på partiets sommergruppemøde, og så afholdes der energifolkemøde i Esbjerg. Det og mere til i ugens overblik.

Alternativet vil i denne uge blive mere konkrete om, hvordan et grønt superministerium bør se ud. Partiet afholder sommergruppemøde fra onsdag til fredag.
Alternativet vil i denne uge blive mere konkrete om, hvordan et grønt superministerium bør se ud. Partiet afholder sommergruppemøde fra onsdag til fredag.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Velkommen tilbage til en ny, grøn politiksæson, hvor Altinget oven på en lang og varm sommer igen begynder ugerne med at give dig et overblik over alt det, der rører på sig i det grønne hjørne af dansk politik.

Mandag
Folketinget åbner først i oktober, og det er med små spæde skridt, at de grønne begivenheder i Danmark tager fart.

Derfor begynder vi overblikket helt uden for landets grænser.

Mandag begynder Arendalsuka, Norges folkemøde, og af grøn relevans er det særligt værd at lægge mærke til, at Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd stiller skarpt på de skandinaviske landes klimasamarbejde. 

Norges tidligere klimaminister vil blandt andet præsentere sin gennemlysning af den nordiske miljøsektor, mens Nordisk Råd inviterer til debat under overskriften "Er Parisaftalen mulig – kan Norden vise vejen?".

Læs om Arendalsuka her.

Tirsdag
Tirsdag afholdes energipolitisk borgermøde med deltagelse af energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i Ribe.

Mødet har fokus på etableringen af elmaster og de nye elforbindelser fra Idomlund til Endrup og fra Endrup til den dansk-tyske grænse.

Mere om borgermødet her.

0:000:00