Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Lovmøllen kværner løs, EU-Kommissionen præsenterer klimaplan, samrådssædet bliver varmt under flere ministre, og så er der både VM, FN-topmøde og Futureweek over det danske land. Få overblik over en grøn uge spækket med begivenheder.

Flere af regeringens ministre får travlt med både lovforslag, samråd og konferencer rundt om i landet. ARKIV
Flere af regeringens ministre får travlt med både lovforslag, samråd og konferencer rundt om i landet. ARKIVFoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/Scanpix
Sine Riis Lund

Velkommen til en uge, hvor Folketinget skal tage stilling til lovforslag om alt fra kvotekonger til cannabis og husdyr-MRSA.

Ministre skal på samråd forklare sig om blandt andet udenlandske praktikanter på det grønne område og Danmarks forhandlingslinje under det kommende klimatopmøde, COP24.

Og så er der god grund til at ønske held og lykke til Danmarks tre kokkelandshold, der skal dyste om VM-medaljer i Luxembourg.

Dyk selv ned i ugens mange begivenheder her:

Mandag 
Konferencer sætter deres præg på ugens første dag.

Vi lægger ud med Ingeniørforeningen IDA og Klimarådet, der afholder en fælles konference med udgangspunkt i den seneste klimarapport fra FN's klimapanel. På konferencen ser man på, hvad Danmark skal gøre for at omstille sig til at være et samfund i 2050 med meget lave udledninger af drivhusgasser. Blandt andre klima-, energi- og forsyningsministeren deltager, ligesom der vil være en debat med klima- og energiordførere.

Læs mere her

Også FødevareBanken og Easyfood er gået sammen om en konference, der tager sit udgangspunkt i FN-ambitioner. FN har et verdensmål om at halvere madspild inden 2030, og konferencen ser blandt andet på de sidste nye tiltag inden for reduktion af madspild. Blandt talerne er miljø- og fødevareministeren. 

Se mere om det her

Dokumentation

Ugens lovbehandling på det grønne område

Tredjebehandling af forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (kommuners tilskud til udrulning af elektroniske kommunikationsnet, tildeling af koder til machine to machine-kommunikation (m2m-kommunikation) og ophævelse af regler om bredbåndsgarantiordningen). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren) 

Se linket her

Tredjebehandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning med videre (produktenergimærkningsloven). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren) 

Se linket her

Tredjebehandling af forslag til lov om ændring af lov om hold af dyr (smittebeskyttelse, forenkling af reglerne om sundhedsrådgivning og påbud om rådgivning om Salmonella Dublin). (Af miljø- og fødevareministeren) 

Se linket her

Tredjebehandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed og lov om medicinsk udstyr (kontrolforanstaltninger mod poliovirus og andre biologiske stoffer, opsplitning af lægemiddelpakninger til veterinær brug og gebyr for visse opgaver vedrørende medicinsk udstyr med videre). (Af sundhedsministeren) 

Se linket her

Tredjebehandling af forslag til lov om ændring af lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis og lov om euforiserende stoffer (eksport af cannabisbulk, brug af pesticider, kontraktudlægning, tilskudsordning, gebyrer med videre). (Af sundhedsministeren) 

Se linket her

Førstebehandling af forslag til lov om ændring af fiskeriloven (indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri). (Af ministeren for fiskeri og ligestilling) 

Se linket her 

Førstebehandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse, lov om jagt og vildtforvaltning og straffeloven (kommunal adgang til at begrænse sejlads med visse hurtigtsejlende fartøjer ved udlagte badeområder, strafskærpelse for visse overtrædelser af Cites-regler og udvidet bemyndigelse til at fastsætte regler om hold af hjemmehørende rovfugle og ugler). (Af miljø- og fødevareministeren) 

Se linket her 


0:000:00