Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Regeringens klimapolitiske redegørelse, rådsmøde i EU og årsmøde i iEnergi er noget af det, som er på dagsordenen denne uge, der indledes med første stolpe i jorden til et meget omtalt vildsvinehegn.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Der er meget på programmet denne uge, så lad os hurtigt kaste os ud i overblikket.

MANDAG:

Mandag formiddag er det muligt at være med, når den første stolpe hamres i jorden til opsætningen af det 70 kilometer lange vildsvinehegn, der skal stå langs den dansk-tyske grænse. Vildsvinehegnet har været meget diskuteret, men er en del af aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti for at styrke indsatsen mod afrikansk svinepest.

Det kan du læse mere om her.

Noget af debatten om vildsvindehegnet kan du læse om her.

EU’s landbrugs og fiskeriministre mødes i Bruxelles. EU-Kommissionens rapport om udvikling af planteproteiner i EU er blandt andet på dagsordenen, ligesom ministrene præsenteres for formandskabets arbejdsprogram for første halvdel af 2019.

Læs mere om rådsmødet her.

Danske Regioner, KL, DI Transport og IDA afholder i samarbejde med Transportøkonomisk Forening og ITS Danmark konferencen "Fremtidens Transport 2019: Klimaet i transporten – kend din værktøjskasse".

I år er der fokus på FN's bæredygtighedsmål med henblik på transportsektorens rolle og muligheder i klimatilpasningen. Blandt oplægsholderne er bandt andre Søren Wille, afdelingschef i Transportministeriet, og Niels Buss Kristensen fra Klimarådet.

0:000:00