Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Lars Chr. Lilleholt (V) præsenterer regeringens 5G-planer, mens miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tilser byggeriet af det omstridte vildsvinehegn. Få overblikket over ugens grønne begivenheder.

Tidligere har Lars Chr. Lilleholt (V) talt om 5G ved et showcase-arrangement i København. Mandag fremlægger han regeringens planer for netværket. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix).
Tidligere har Lars Chr. Lilleholt (V) talt om 5G ved et showcase-arrangement i København. Mandag fremlægger han regeringens planer for netværket. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix).
Anders Redder

Skolernes vinterferie er overstået, og Altinget er derfor tilbage med mandagsoverblikket over ugens grønne begivenheder i dansk politik.

Mandag 18. februar
Vi begynder i Sønderjylland langs den dansk-tyske grænse. Her er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) på visit for at tilse byggeriet af vildsvinehegnet, der begyndte tidligere på måneden.

Vildsvinehegnet koster i omegnen af 80 millioner kroner og skal dæmme op for spredningen af afrikansk svinepest.

Naturstyrelsen vil fortælle om de hensyn, man under byggeriet tager til naturen. Og så er der en opdatering på den intensiverede vildsvinejagt i området, som skal supplere hegnets effekt.

Længere mod øst, i Odense, præsenterer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) regeringens 5G-udspil. Her opridser ministeren planerne for at udrulle 5G-netværket i Danmark og demonstrerer nettets muligheder.

Det foregår alt sammen på Odense Universitetshospital.

Dagens slutter i Aarhus. Ved et arrangement i byens musikhus vil den nye Michelin-guide for restauranter i de nordiske lande blive præsenteret. Det er første gang, at stjerneuddelingen blandt nordiske restauranter ikke foregår i en hovedstad.

Tirsdag 19. februar
FN’s verdensmål har mange berøringsflader med de grønne politikområder. Tirsdag skal finansminister Kristian Jensen (V) i et åbent samråd forklare, hvordan regeringen arbejder med at få Danmark til at opfylde verdensmålene.

Se samrådsspørgsmålet her.

0:000:00