Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Nyt folkemødekoncept om mad, samråd om Viking Link og debat om EU's indflydelse på dansk erhvervsliv. Få overblikket her.

Et nyt folkemødekoncept om mad ser i denne uge dagens lys. 
Et nyt folkemødekoncept om mad ser i denne uge dagens lys. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Den grønne verden forbereder sig ligesom resten af den politiske verden til valg, og det kan mærkes på ugens program.

Få et indblik i ugens begivenheder her.

Mandag
Ugen starter med et seminar for forsyningsselskaberne. I dag indbyder Bureau Veritas Certification til Inspirationsdag i Fredericia. Her er et af punkterne på dagsordenen en gennemgang af de typiske udfordringer for forsyningsvirksomheder.

Læs mere om dagen her.

Tirsdag
I dag skal Lars Chr. Lilleholt på banen. Det er nemlig energi-, forsynings- og klimaministerens tur til at stå skoleret på dagens samråd om Viking Link. Her skal han blandt andet svare på, hvilke myndigheder der har ansvaret for at vurdere, om brug af 11 milliarder kroner er bedst brugt på transmissionsledninger eller øget integrering af elektricitet i samfundet.

Derudover har udvalget stillet ti spørgsmål til ministeren, der skal besvares skriftligt forud for samrådet.

Læs mere om samrådet her.

Og så er lovforslaget om skærpede miljøzonekrav til tunge køretøjer og varebiler nået til den tredje og sidste behandling i Folketinget.

Meningen med forslaget er at skærpe de allerede eksisterende miljøzoner i de fem største byer. Lovforslaget er en del af implementeringen af regeringens klima- og luftudspil fra oktober 2018. Der regnes med et bredt flertal, selvom der er bred enighed blandt rød blok om, at ambitionsniveauet er for lavt.









0:000:00