Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Regeringen begynder forhandlingerne om en klimalov, mens to ministre for første gang skal stå skoleret i samråd. Få overblik her.

For klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) byder den kommende uge både på et åbent samråd og indledende forhandlinger om klimaloven.
For klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) byder den kommende uge både på et åbent samråd og indledende forhandlinger om klimaloven.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Arp

Velkommen til mandagens grønne overblik forud for en uge, hvor S-regeringens ambitiøse klimamålsætninger for alvor skal omsættes til politisk handling.

For nu skulle den altså være god nok: I denne uge starter forhandlingerne om klimaloven.

Statsminister Mette Frederiksen (S) havde egentlig bebudet, at de første forhandlinger ville starte i august, men på Socialdemokratiets sommergruppemøde torsdag fortalte statsministeren, at der vil blive taget hul på forhandlingerne tirsdag i denne uge.

Læs mere om det her.

Dyk herunder ned i resten af ugens program.

MANDAG
To ministre er i aktion i dag.

Minister for fødevarer og fiskeri, Mogens Jensen (S), rejser til Edinburgh i Skotland, hvor han både mandag og tirsdag mødes med de øvrige nordiske ministre for nordisk samarbejde.

Miljøminister Lea Wermelin (S) skal knap så langt. Først skal hun en tur til Ejby Ådal for at deltage i åbningen af Naturens Dag, der er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedage, inden hun fortsætter videre til Odense for at indvie Miljøstyrelsens nye kontorer på Tolderlundsvej.  

TIRSDAG
Regeringen har i forståelsespapiret forpligtet sig til at indføre et bindende mål om at reducere mængden af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

0:000:00