Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Finanslov og Brexit er ikke til at komme udenom i en uge, som også byder på samråd om stop for nordsøolie, Dansk Fjernvarmes landsmøde, nyt lovforslag fra miljøministeren og konference om klimaneutral mejerisektor.

Boris Johnson og Brexit vil også i denne uge fylde. Men der er også meget på programmet herhjemme. Ikke mindst finanslov og et super-samråd om fremtiden for nordsøolien.
Boris Johnson og Brexit vil også i denne uge fylde. Men der er også meget på programmet herhjemme. Ikke mindst finanslov og et super-samråd om fremtiden for nordsøolien.Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Velkommen tilbage fra efterårsferie til en ny uge med masser på programmet i dansk politik.

Få et grønt overblik her.

Mandag

Ugen skydes i gang med en konference arrangeret af DI i Industriens Hus i København. Her sættes fokus på den aktuelle politiske debat om generationsskifte og på forslaget fra regeringen om at hæve beskatningen ved generationsskifte i virksomheder.

En lang række virksomhedsejere deltager, og et panel bestående af skatteminister Morten Bødskov (S), Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, og Radikales politiske ordfører, Sofie Carsten Nielsen, skal debattere emnet.

Derudover har finansminister Nicolai Wammen (S) indkaldt regeringens støttepartier til nye forhandlinger om finansloven for 2020.

Planen for dagens forhandlingsmøder ser således ud:

Der er også god grund til at holde øje med London i dag, hvor det britiske underhus skal stemme om den nye Brexit-aftale, som den britiske regering og EU indgik i sidste uge.

Brexit er også på dagsordenen, når Europa-Parlamentets formand, David Sassoli, mødes med formændene for de politiske grupper i Parlamentet mandag aften i Strasbourg. Her skal de drøfte, hvad der skal være Parlamentets næste skridt i forhold til Brexit.

0:000:00