Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Dansk Folkeparti holder klimakonference, regeringen præsenterer sin grønne strategi på boligområdet, og partilederne debatterer for første gang siden valget. Få overblik over ugen her.

Dansk Folkeparti sætter torsdag klimaet på dagsordenen, når partiet på Christiansborg inviterer til klimakonference.
Dansk Folkeparti sætter torsdag klimaet på dagsordenen, når partiet på Christiansborg inviterer til klimakonference.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Godmorgen og velkommen til en uge, hvor programmet byder på flere forskellige grønne begivenheder.

Christiansborg danner for eksempel både ramme for en partilederdebat, en høring om bæredygtigt byggeri og en klimakonference afholdt af Dansk Folkeparti.

Dyk ned i ugens program her.

MANDAG
Dansk Industri starter ugen med at afholde konferencen "Klimatopmøde i DI". Det er mere specifikt klimapartnerskabet for service, it, rådgivning og turisme, der vil dele sine tanker, visioner og politiske anbefalinger til regeringen.

Blandt deltagerne er klimaekspert Jesper Theilgaard, professor Katherine Richardson og direktør for Concito, Christian Ibsen.

Læs mere om konferencen her.

TIRSDAG
På Christiansborg gentager Folketingets partiledere en ny debatform, som havde premiere i Folketinget sidste år. Der er med andre ord lagt op til den første partilederdebat siden folketingsvalget sidste år.

Efterfølgende fortsætter lovarbejdet i salen, hvor både miljøminister Lea Wermelin (S) og fødevareminister Mogens Jensen (S) har lovforslag i behandling.

Forslaget om et forbud mod gratis udlevering af bæreposer og forbud mod udlevering af tynde plastikbæreposer skal i andenbehandling, og det samme skal fødevareministerens forslag til en lov om planter og plantesundhed.

0:000:00