Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Københavns Universitet lægger hus til international konference om klimaløsninger, Landbrug & Fødevarer holder generalforsamling, og der holdes stormøde om oversvømmelser. Få overblikket over ugen her.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) deltager blandt andet på kvægkongres i denne uge. 
Fødevareminister Mogens Jensen (S) deltager blandt andet på kvægkongres i denne uge. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Godmorgen og velkommen til ugens grønne overblik.

Mens der i den kommende uge er skruet ned for de grønne dagsordener i folketingssalen, drøftes fremtidens udfordringer og muligheder på både udvalgsmøder og blandt aktører langt fra Slotsholmen.

Vi lægger ud med den årlige kvægkongres, som blandt andet byder på klimadebat og ministerbesøg.

Mandag
Kvægkongres 2020 samler eksperter fra både Danmark og resten af verden for at dele viden og diskutere kvægets rolle i fremtidens landbrug.

Blandt gæsterne er fødevareminister Mogens Jensen (S). Han vil tale om sine visioner og erfaringer på området. Derudover vil videnskabsjournalist Lone Frank i løbet af arrangementet i Herning Kongrescenter stille spørgsmål til klimaprofessorer om fremtidens udfordringer.

Læs mere her. 

Mandag kan man også blive klogere på vegetariske klimaløsninger, når Plantebranchen og Dansk Vegetarisk Forening inviterer til konference om mulighederne for at øge CO2-reduktionen ved at udskifte kødproduktionen med et plantebaseret alternativ. Det foregår på Christiansborg.

Til arrangementet vil der være en paneldebat om fremtidens fødevareproduktion, hvor også folketingspolitikere vil deltage.

Læs mere her

0:000:00