Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Regeringens første klimaprogram, ny national madspildsdag, DI-topmøde som tv-show, vindtræf, rådsmøder og debatarrangementer. Få her dit grønne overblik.

Onsdag tager Danmark til polske Szczecin for at underskrive en hensigtserklæring om havvind i Østersøen.
Onsdag tager Danmark til polske Szczecin for at underskrive en hensigtserklæring om havvind i Østersøen.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian KotkasMorten Øyen

God morgen og velkommen til en ny uge i dansk politik, der byder på både virtuelle og mere traditionelle grønne begivenheder.

MANDAG
Veganerpartiet holder pressemøde efter partiet tidligere på måneden blev erklæret opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Partiet har siden, at det nåede det krævede antal vælgererklæringer, ikke ønsket at udtale sig til pressen.

EUs transportministre starter ugen ved et virtuelt møde, hvor de blandt andet skal diskutere, hvordan de kan ruste transportbranchen bedre til fremtidige pandemier.

Læs mere her, hvor mødet også kan livestreames klokken 10:00

Mandag forventes forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) at løfte sløret for den mere målrettede grønne forskning, hun bebudede i forlængelse af regeringens forslag til finanslov. 

Det ventes blandt andet at indeholde et strategisk fokus på at fange og lagre CO2 for at nedbringe Danmarks udledning.

TIRSDAG
Ifølge Altingets oplysninger præsenterer Dan Jørgensen (S) i dag regeringens klimaprogram.

Det er en bunden opgave med den nye klimalov, at den siddende regeringen hver september skal fremlægge en status over klimaområdet, der samtidig antyder en sti frem til 70 procents målet i 2030.

Ifølge Altingets oplysninger vil regeringen blandt andet sætte flere ord på forventningerne til klimabidraget ved at vente på "kloge løsninger," og så skal regeringen ifølge klimaloven give et overblik over den aktuelle klimaforskning og fremlægge Danmarks første globale klimastrategi.









0:000:00