Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Folketinget vender tilbage efter efterårsferie, hvor både miljø- og klimaministeren er klar med nye lovforslag om brændeovne og havvind. Og så tages der for alvor hul på arbejdet med en EU-klimalov.

Overvismand Carl-Johan Dalgaard skal i denne uge først fremlægge De Økonomiske Råds rapport over dansk økonomi og senere deltage i Ceveas konference om, hvordan man håndterer corona- og klimakrisen socialt retfærdigt.
Overvismand Carl-Johan Dalgaard skal i denne uge først fremlægge De Økonomiske Råds rapport over dansk økonomi og senere deltage i Ceveas konference om, hvordan man håndterer corona- og klimakrisen socialt retfærdigt.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Politikerne på Christiansborg er tilbage fra efterårsferie og tager for alvor fat på folketingsåret, efter Folketinget formelt åbnede ugen inden efterårsferien.

Både miljøminister Lea Wermelin (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) tager da også hul på lovbehandlingen i denne uge, der også byder på flere konferencer, ny vismandsrapport og møde mellem statsrevisorerne.

Her får du Altingets bud på, hvad der skal holdes øje med i den kommende uge.

Mandag
Hvad er de næste energieffektive skridt på vejen mod 2030? Det bliver der sat fokus på ved konferencen arrangeret af IDA, SYNERGI, Dansk Byggeri, Bat Kartellet og Danske Arkitektvirksomheder.

Blandt oplægsholderne er boligminister Kaare Dybvad (S), klimaordførerne Signe Munk (SF) og Tommy Ahlers (V) og administrerende direktør for Grundfos Mads Nipper.

Læs mere her.

Samme dag gør Det Europæiske Miljøagentur status over naturens sundhedstilstand i Unionen.

Tirsdag
Det Økonomiske Råd præsenterer vismandsrapporten for efteråret 2020, og på et pressemøde vil de økonomiske vismænd redegøre for den akutelle økonomiske situation i dansk økonomi. Midt i coronakrisen er det nok en vismandsrapport, der vil blive læst ekstra flittigt.

Samme dag holder Europa-Parlamentet en afsluttende debat om deres holdning til den store landbrugsreform, som de efterfølgende skal stemme om over tre dage med over 650 ændringsforslag.

0:000:00