Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Den kommende uge byder blandt andet på beslutningsforslag om biodiversitet og generationsforureninger, konference om vandsektoren i 2030 samt samråd om mink og minivådområder. Få dit overblik her.

EU's sundhedsagentur udkommer torsdag med en sundhedsrapport om mutationer i danske mink.
EU's sundhedsagentur udkommer torsdag med en sundhedsrapport om mutationer i danske mink.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Godmorgen og velkommen til en ny uge, der forhåbentlig ikke bliver lige så dramatisk som den foregående.

Det var meningen, at regeringen i fredags skulle have fremlagt deres samlede miljø- og klimaudspil for landbruget, men det blev skubbet på grund af de mange ministre, der skulle coronatestes. Miljø- og Fødevareministeriet melder stadig blot om, at udspillet ventes offentliggjort "i den nærmeste fremtid".

Herunder kan du læse, hvad ugen i hvert fald byder på.

MANDAG 
Dansk Industri holder en delvis digital konference om vejen til en energi- og klimaneutral vandsektor i 2030. Miljøminister Lea Wermelin vil fortælle om mål og de politiske processer, og senere vil hun blive suppleret af afdelingschef Jakob Møller Nielsen fra Miljø- og Fødevareministeriet, der vil sige mere om, hvor Danmark står nu, og hvordan neutraliteten nås.
Foruden en lang række faglige indlæg fra branchen selv, vil der også være en tale fra Pernille Weiss (K), der er medlem af Europa-Parlamentet og formand for MEP Water Group.

Læs mere her

Over to dage finder tre forskellige konferencer sted som en del af ‘Green Digitalization 2020’. De omhandler grøn digitalisering inden for energi og mobilitet og foregår i Kolding, København og online.

Find flere informationer om de tre konferencer her

TIRSDAG 
Tre beslutningsforslag skal førstebehandles tirsdag.

Et handler om at indføre en biodiversitetslov med konkrete målsætninger for den danske naturpolitik frem mod 2030. Forslaget er fremsat af de tre løsgængere Susanne Zimmer, Uffe Elbæk og Sikandar Siddique. En del af forslaget er også at oprette et uafhængigt biodiversitetsråd, der skal overvåge, om Danmark opfylder mål i EU’s biodiversitetsstrategi og FN’s globale biodiversitetsmål. 
 
Det andet beslutningsforslag er fremsat af Venstre og handler om, at der fremsættes et udspil til en natur- og biodiversitetspakke, som indeholder bindende mål for udviklingen i biodiversiteten frem mod 2030. Forslaget pålægger regeringen at indkalde til forhandlinger om pakken inden udgangen af 2020.

0:000:00