Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Fødevareminister Mogens Jensen (S) ventes at fremlægge en redegørelse om minksagen, Klimarådet er klar med ny analyse, EU-Kommissionen fremlægger energiudspil, og Den Danske Klimaskovfond fremsættes i Folketinget. Få dit overblik her.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Der er lagt op til en hektisk uge i dansk politik, der foruden efterspillet til regeringens lovbrud i minksagen også vil byde på forhandlinger om finanslov og epidemilov samt et topmøde i Bruxelles. Men også en masse grønt, du bør holde øje med.

Det sidste giver Altinget et overblik over her.

MANDAG
Årets iværksætteruge skydes i gang. I år er fokus på iværksættere, der kan genstarte Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning. Iværksætterugen byder på mere end 200 iværksætterevents over hele landet.

I Bruxelles kan man notere sig, at 16. november udløber endnu en deadline i Brexit-forhandlingerne, nemlig den om hvornår en ny handelsaftale med briterne skulle have været på plads. Men de forhandlinger pågår stadig.

EU’s landbrugsministre mødes online for at drøfte situationen på de europæiske landbrugsmarkeder lige nu.

Og så kommer Europa-Parlamentets eget CO2-aftryk under lup, når der fremlægges en rapport bestilt af Miljøudvalget, om hvad det koster klimaet, at de folkevalgte har to hovedsæder.

TIRSDAG
I Folketingssalen indledes dagens møde med statsministerens spørgetime.

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har kaldt minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S) i åbent samråd om udmelding af beslutning om at aflive mink i Danmark uden lovhjemmel.

Det er LA-partileder Alex Vanopslagh, der har stillet samrådsspørgsmålet, der lyder: ”Vil ministeren redegøre for, hvorfor man melder beslutningen ud om at aflive samtlige mink i Danmark, før man har sikret sig den nødvendige lovhjemmel?”

0:000:00