Styrket samarbejde om klimatilpasning

Miljøminister Karen Ellemann (V) finder det vigtigt, at samarbejdet mellem kommuner og regering er i top, når man skal imødekomme klimaforandringer.

Miljøminister Karen Ellemann (V), klima- og energiminister Lykke Friis (V) og KL's formand for teknik og miljø, Martin Damm (V), slog på et møde i sidste uge fast, at et styrket samarbejde er vigtigt for at sikre optimal klimatilpasning.

"Vi havde et godt og konstruktivt møde, hvor det blev slået fast, at kloakkerne er kommunernes ansvar, og at det er kommunernes opgave at sikre, at kloakkerne er dimensionerede til at kunne håndtere vandmængderne. KL gjorde også opmærksom på nogle styringsmæssige forhold, som vi skal kigge nærmere på, så vi er helt sikre på, at kommunerne har mulighed for at træffe de nødvendige beslutninger om håndtering af spildevand," siger miljøminister Karen Ellemann i en pressemeddelelse.   

Behovet for et styrket samarbejde er stort, hvis man kigger på vurderinger fra FN's klimapanel, der viser, at vækstsæsonen vil blive tre uger længere, og regnskyl vil blive 6 procent kraftigere.

"Vi har en fælles opgave i at sikre, at Danmark er bedst muligt rustet til klimaforandringerne.  Grundlaget for det arbejde er det fælles klimascenarie A1B, som regeringen meldte ud i juni måned, og som bygger på vurderinger fra FN's klimapanel," siger klima- og energiminister Lykke Friis. På mødet konstaterede ministrene, at mange kommuner gør en indsats for at renovere kloakker.

"Jeg var glad for at opleve, at vi havde en fælles forståelse af, at mange kommuner er godt i gang med at tilpasse sig til klimaudfordringerne. Samtidig glæder jeg mig over, at klima- og energiministeren har meldt et fælles scenarie ud som planlægningsgrundlag," siger KL-formand Martin Damm.

De to ministre og KL blev enige om at mødes regelmæssigt fremover for at sikre nødvendige fremskridt.

0:000:00