Geotermiselskab satser på varme fra undergrunden

VARMEANLÆG: Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab skal give geotermi et gennembrud. Lykke Friis (V) glæder sig over stiftelsen af det nye selskab.

Derfor er det meget positivt, at fjernvarmebranchen nu tager teten ved at etablere et selskab, der fokuserer på udviklingen af den nødvendige specialviden indenfor geotermi - det har vi brug for.

Lykke Friis
Energi- og klimaminister (V)
Den danske undergrund byder på vedvarende og klimavenlig energi. Derfor har Dansk Fjernvarme, sammen med fire fjernvarmeselskaber, stiftet Geotermiselskabet A.m.b.a., der skal give geotermisk energi et gennembrud.

Det skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Klimaminister bakker op
Energi- og klimaminister Lykke Friis (V) bakker op om det nystiftede selskab. Hun mener, at geotermi er en klimavenlig energikilde, som vil komme til at spille en vigtig rolle i kampen om at blive fri af fossile brændsler.

"I den proces bliver der behov for mange forskellige energiformer, der kan forankres i lokale ressourcer og sammen udgøre det store grønne puslespil. Derfor er det meget positivt, at fjernvarmebranchen nu tager teten ved at etablere et selskab, der fokuserer på udviklingen af den nødvendige specialviden indenfor geotermi - det har vi brug for," siger Lykke Friis til Dansk Fjernvarme.

Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab A.m.b.a. har fået Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro som selskabets første formand.

0:000:00