Debat

Altinget | Energi & Klima præsenterer nyt debatpanel

DEBAT: Vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge, og WWF's generalsekretær, Gitte Seeberg, er blandt deltagerne i det nye debatpanel på Altinget | Energi og Klima. Mød de fem debattører her.
Bachelor i Offentlig Administration og Journalistik på RUC. Studerer nu på kandidatdelen på Scient.adm (Forvaltning). Tilknyttet portalerne Miljø, Transport og Energi og Klima.
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Foto: Pressefoto
Foto:
Foto: WWF
Anders Stouge er vicedirektør i Dansk Energi. Her er en af hans vigtigste arbejdsområder at sætte den energipolitiske kurs for energisektoren. Han var i perioden 2005-2011 branchedirektør for DI Energibranchen og har i flere omgange haft det ledelsesmæssige ansvar for DI's energi- og klimapolitiske afdeling.

Thomas Færgeman er direktør i tænketanken CONCITO, der analyserer og formidler, hvordan Danmark og andre lande billigst kan omstille sig til et klimaneutralt samfund. Han har tidligere været sekretariatsleder i Danmarks Miljøportal samt afdelingsleder og konstitueret direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

Karsten Arnbjerg-Nielsen er lektor på DTU Miljø - Institut for Vand og Miljøteknologi. Blandt hans vigtigste forskningsområder er kraftige regnskyl samt estimering af effekter og tilpasning til klimaforandringer. Han har desuden deltaget i arbejdet i Centre for Regional Change in the Earth System (CRES).

Anne Grete Holmsgaard er formand for den nye Energifond, der blandt andet har til opgave at fremme energibesparelser i Danmark samt søsætte og støtte energibesparende projekter. Hun har siddet i Folketinget for både Venstresocialisterne og senest for SF. Hun var SF's klima- og energiordfører inden valget, men valgte ikke at genopstille ved det netop afholdte Folketingsvalg.

Gitte Seeberg er generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, der blandt andet arbejder for at bremse den globale opvarmning og bekæmpe klima- og miljøproblemer. Hun har tidligere siddet i både Folketinget og Europa-Parlamentet for Konservative. Hun var en af de tre stiftere af partiet Ny Alliance, som hun ligeledes sad i Folketinget for i en kort periode, inden hun forlod partiet.

Foto: FT.dk
Foto:
Foto:

Villum Christensen er Liberal Alliances klima-, energi- og miljøordfører. Han har siddet i Folketinget siden 2008, hvor han afløste Gitte Seeberg, da hun forlod partiet. Han er uddannet cand.phil. og cand.scient.pol. og har tidligere været rektor for Handelshøjskolecentret i Slagelse. Da centret blev lagt sammen med Syddansk Universitet i 2007, blev han direktør. Villum Christensen har desuden i perioden 2005-2007 været 1. viceborgmester i Slagelse Kommune for sit gamle parti Radikale Venstre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Stouge

Direktør, DI Byggeri, formand for Rådet for Energieffektiv Omstilling
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

Anne Grete Holmsgaard

Fhv. MF (SF), fhv. direktør, DTU og BioRefining Alliance
studier i historie og samfundsfag (Roskilde Uni.)

Thomas Færgeman

Direktør, Fugleværnsfonden, bestyrelsesformand, Haver til Maver, fhv. direktør, Concito
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1991), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991)

0:000:00