Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Debatter og oplæg om spildevand, Power-to-X, CO2-fangst og økologisk mad er på programmet i denne uge. Få dit grønne overblik her.

Sagen om udledning af spildevand i Øresund mødte tidligere på året stor folkelig modstand. Danva sætter mandag fokus på spørgsmålet på deres konference, der blandt andet har deltagelse af miljøminister Lea Wermelin (S).
Sagen om udledning af spildevand i Øresund mødte tidligere på året stor folkelig modstand. Danva sætter mandag fokus på spørgsmålet på deres konference, der blandt andet har deltagelse af miljøminister Lea Wermelin (S).Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Velkommen til ugens overblik på det grønne område, der endnu engang er præget af virtuelle arrangementer.

MANDAG
Historien om Brexit-aftalen, der måske eller måske ikke er lige rundt om hjørnet, fortsætter i London i denne uge, hvor der igen gøres forsøg på at finde en aftale til et fremtidigt handels- og samarbejdsforhold, som både EU-siden og briterne kan leve med.

Danva starter ugen med at sætte fokus på debatten om udledninger af spildevand og regnvand. Konferencen på Axelborg i København får blandt andet besøg af miljøminister Lea Wermelin (S), der vil holde oplæg om de politiske intentioner for fremtidens udledninger.

Læs mere her

Senere på dagen holder Ingeniørforeningen IDA fyraftenswebinar om CO2-fangst. På minikonferencen vil to forskellige virksomheder give deres bud på en teknologi, der kan reducere industriens klimaftryk.

Læs mere her

TIRSDAG
Tyske Ursula von der Leyen kan fejre etårsdag for sin efterhånden ikke helt spritnye EU-Kommission.

Rådet for Grøn Omstilling og Copenhagen Electric i Region Hovedstaden inviterer til online workshop og konference om elektrificering af den tunge transport.

Læs mere her

0:000:00