Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Den kommende uge byder både på ny rapport fra FN’s Klimapanel, samråd om Lynetteholmen og nye lovbehandlinger. Få overblik over det grønne område her.

FN's Klimapanel kommer med anden delrapport mandag.
FN's Klimapanel kommer med anden delrapport mandag.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Hjalte T. H. Kragesteen

Godmorgen og velkommen til denne uges grønne overblik.

Mandag lægger hårdt ud. Det er nemlig på ugens første dag, at FN’s Klimapanel udkommer med anden del af den sjette klimarapport. Mens første rapport havde fokus på, hvor stor den globale opvarmning bliver, så handler anden del om konsekvenserne af klimaforandringerne, samt de muligheder der er for at tilpasse sig.

Kl. 12 afholder Klimaministeriet, Miljøministeriet og DMI pressemøde om den nye rapport, hvor både klimaminister Dan Jørgensen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) deltager.

Pressemødet løber ad stablen hos DMI i København.

Tirsdag flytter vi fokus til Folketinget, hvor transportminister Trine Bramsen (S) er kaldt i samråd om Lynetteholmen. Her skal hun forholde sig til kritikken af de økonomiske beregninger bag det store projekt.

Samrådet er indkaldt af Enhedslisten. Læs mere her.

På dette års første forårsdag har fødevareminister Rasmus Prehn flere lovforslag til førstebehandling i Folketingssalen.

Det ene handler om at implementere EU’s dyreforsøgsdirektiv. Forslaget kommer på baggrund af en åbningsskrivelse fra EU-Kommissionen fra 2019 om, at man i Danmark ikke har implementeret direktivet korrekt.

Læs mere her.  









0:000:00