Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Den kommende uge byder både på et europæisk vindtopmøde på Bornholm, flere samråd og afholdelsen af det årlige klimafolkemøde i Middelfart. Og så forventes regeringen at præsentere sit finanslovsforslag. Her er, hvad du skal holde øje med. 

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Godmorgen og velkommen til Altingets gennemgang af ugens grønne begivenheder. 

Tirsdag mødes statsminister Mette Frederiksen med en hel række af prominente politikere fra det europæiske kontinent, herunder EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og flere statsoverhoveder fra Østersøregionen.

Under topmødet skal politikerne debattere, hvordan landene kan blive uafhængige af russisk olie og gas ved af øge produktionen af vedvarende energi.

EU-Kommissionen har tidligere vurderet, at Østersøen har potentiale til at forsyne 100 millioner europæiske husstande med grøn strøm.

Du kan læse mere om mødet her.

{{toplink}}
Læs også

Hjemme på Christiansborg byder tirsdag også på to åbne samråd.

Først skal skatteminister Jeppe Bruus (S) svare på Folketingets spørgsmål om lavere moms på fødevarer i lyset af den høje inflation.

Senere samme dag er miljøminister Lea Wermelin (S) kaldt ind for at svare på spørgsmål om PFAS-forurening. Det sker, efter at flere medier, herunder særligt TV2, gennem længere tid har sat fokus på problemet.









0:000:00