Om  
Peter Møllgaard
Marie Trydeman Knudsen
Katherine Richardson

Peter Møllgaard tager fire år mere som formand for Klimarådet

Professor Peter Møllgaard fortsætter som formand for Klimarådet i yderligere fire år efter indstilling fra et enigt råd. Næstformand i rådet Jette Bredahl Jacobsen samt professor emeritus Poul Erik Morthorst og tidligere rigsstatistiker Jørgen Elmeskov udtræder af Klimarådet næste år.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Cecilie FischerMorten Øyen

Peter Møllgaard fortsætter som formand i Klimarådet, det samme gør tre rådsmedlemmer, mens tre erfarne medlemmer stopper næste år.

Det oplyser Klimarådet.

”Jeg glæder mig til de næste fire år. Med vores årlige vurderinger af regeringens klimaindsats og mange spændende analyser på vej, vil Klimarådet også de næste fire år komme med relevante vurderinger og anbefalinger til politikerne,” siger Peter Møllgaard i en pressemeddelelse.

Peter Møllgaards anden periode løber frem til december 2026.

Klimarådet

Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der er sat i verden, for at fremme den uvildige rådgivning om klimaindsatsen til klima-, energi- og forsyningsministeren. 

Medlemmer af Klimarådet udpeges for en periode på fire år og genudpegning kan ske én gang.

Processen med at finde tre nye medlemmer starter i november, med at Klimarådet identificerer hvilke kompetencer, der er behov for, hvorefter danske universiteter og videninstitutioner vil blive bedt om at nominere kandidater.

Processen forventes afsluttet i god tid inden deres tiltrædelse 1. marts 2023.

Foruden Møllgaard, der ved siden af formandsposten er professor og dekan ved Syddansk Universitet, er tre andre medlemmer blevet genudpeget. 

Det drejer sig om Marie Trydeman Knudsen, seniorforsker ved Aarhus Universitet, som forbliver i rådet for en fireårig periode. Mens forskningslederne Katherine Richardson og Niels Buus Kristensen helt ekstraordinært er udpeget til at fortsætte i rådet to år endnu for at sikre kontinuitet i rådet. Forlængelsen dækker således perioden frem til 1. marts 2025. 

Til gengæld skal Klimarådet snart finde tre nye medlemmer. 

Professor ved Københavns Universitet og næstformand i Klimarådet Jette Bredahl Jacobsen samt professor emeritus ved Danmarks Tekniske Universitet Poul Erik Morthorst og tidligere rigsstatistiker Jørgen Elmeskov udtræder af Klimarådet, når de alle tre har udløb af deres anden periode 1. marts 2023.

Det er endnu uvist, hvem de nye rådsmedlemmer bliver.









0:000:00