Altinget kårer årets aftaler, aflysninger og skrækeksempler

ÅRSKAVALKADE: Hvad har McKinsey, forsyningsstrategien, PSO-aftalen, Lex Herning, Energikommissionen og Donald Trump tilfælles? De er seks af årets mest markante begivenheder på energi- og forsyningsområdet. Og derfor fortjener de dette tilbageblik.

Årets regnestykke
Intet styrker sammenholdet mere end en stærk fjende. Og en sådan fik forsyningssektoren, da nyheden om McKinseys hemmelige regnestykke vækkede branchedirektørerne i begyndelsen af august.

Hele 7,1 milliarder kroner lød de årlige besparelser på i 2025. Logikken var den simple, at hvis alle gjorde som de bedste, ville vi snart alle sammen få flere penge mellem hænderne. Og så foreslog slipsene endda, at der var endnu flere penge at hente, hvis man liberaliserede arbejdet fra affaldsforbrænding til vand- og fjernvarmeforsyning.

Nyheden affødte også en del begrebsforvirring. Nogle talte vedholdende om, at regeringen med Lars Christian Lilleholt (V) i spidsen ville tvangsprivatisere forsyningssektoren. Andre pegede på deres egne historik og sagde, at hvis bare I gør som os, skal det hele nok gå.

Login