Amerikanere vil have Rockwool-fabrik i West Virginia lukket

OPSTAND: Bekymringer for forurening af luft og vand har fået en gruppe amerikanere til at tage turen til Danmark for at rejse deres kritik på Rockwools generalforsamling. Rockwool afviser anklagerne, men Enhedslisten trækker ministeren ind i sagen.

Foto: Resist Rockwool
Freja Søgaard

Forurening af drikkevandet, giftig partikeludledning og en placering tæt på en folkeskole.

Det er hovedkritikpunkterne fra en håndfuld amerikanere, der landede i København i mandags i et forsøg på at få Rockwool-projektet stoppet.

”Den dårlige nyhed for Rockwool er, at al tilliden er væk. De har haft et fjendtligt forhold til lokalbefolkningen i ni måneder nu. Og nu er det for sent. Ligegyldigt hvad, vil vi bare gerne have, at de forsvinder,” siger Rod Snyder, der en del af en gruppe på syv borgere, der har taget turen over Atlanten.

De tilrejsende er medlemmer af forskellige modstandsgrupper i West Virginia, blandt andet ”Toxic Rockwool” og ”Resist Rockwool”.

Den dårlige nyhed for Rockwool er, at al tilliden er væk.

Rod Snyder, Tidligere formand i Young Democrats of America og indbygger i West Virginia

Gruppen håber, at de ved at møde personligt op, kan få en mulighed for at råbe de danske politikere, grønne organisationer, medier og ikke mindst Rockwool op.

Desuden har Rod Snyder sammen med en af de andre tilrejsende købt aktier i Rockwool og deltager i virksomhedens generalforsamling onsdag.

De har udarbejdet et resolutionsforslag, der beder om mere gennemsigtighed, som de vil tage med til mødet.

Smuthuller i lovgivningen
De tilrejsende repræsentanter har tre hovedkritikpunkter over for Rockwool.

Det første er placeringen af fabrikken. Området ligger cirka 640 meter fra en folkeskole, der ligger i et ressourcesvagt område med hovedsageligt sorte og underprivilegerede amerikanere. Desuden ligger der tre andre skoler inden for en radius på 3,2 kilometer fra fabrikken.

0:000:00