Barmarksværker skal kunne varme med biobrændsler

FJERNVARME: Barmarksværker giver i flere tilfælde meget høje regninger til kunderne. Politikerne vil derfor give fjernvarmeværkerne flere brændselsmuligheder.

Barmarksværker giver ofte højere varmeregninger til kunderne. Grunden til de højere varmeregninger er den afgiftbelagte naturgas, som værkerne benytter. Det fortæller P1 Morgen.

"Der er nogle, der sidder med nogle alt for høje varmeregninger i dag, og det vil jeg gerne være med til at prøve at se, om vi kan gøre på en klogere måde," siger energiordfører Ole Hækkerup (S) til P1 Morgen.

Barmarksværkerne overvejer muligheden for at gå over til biobrændsler som træflis, der kan gøre kraftvarmen billigere, da biobrændsler ikke er afgiftsbelagt. Det vil kræve en lovændring, som Venstre også er klar til at se på, hvis det gør, at fjernvarmeanlægggene får styr på deres økonomi.

"Hvis vi giver de her værker mulighed for at skifte naturgassen på kraftvarmeværkerne ud, så de alene kan fremstille varme baseret på eksempelvis biobrændsler, så vil der blive en langt lavere varmepris og dermed en bedre økonomi i de enkelte varmeværker," siger energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) til P1 Morgen.

Der er bred enighed blandt Folketingets partier om, at problemet skal løses. Løsningen kommer sandsynligvis ved det næste energiforlig i 2012.

0:000:00