Becker ny topchef for Europas vindmølleindustri

NYT JOB: Connie Hedegaards tidligere klimachef er blevet ny topchef for Den Europæiske Vindmølleindustri. Industrien står inde i en bølgedal, fortæller Thomas Becker, som afløser en anden dansker på posten.
Foto: flickr.com
Morten Øyen
Tidligere kontorchef i Klima- og Energiministeriet Thomas Becker bliver ny direktør for Den Europæiske Vindmølleindustri (EWEA). Her afløser han Christian Kjær, efter han har siddet på topposten i syv år.

"Jeg synes, det er fantastisk spændende. Jeg har altid været en rigtig stor tilhænger af vindmøller, og jeg er meget glad over at have fået stillingen," siger Thomas Becker, der siden 2010 har været adm. direktør for dækvirksomheden Genan.

Nyt job i krisetid
Den europæiske interesseorganisation for vindmølleindustrien har i alt 700 medlemmer og har base i Bruxelles. Selvom Becker først tiltræder stillingen til april og derfor endnu ikke vil gå i detaljer med sit nye job, så ser han to overskyggende opgaver for sig:

"Den første er den akutte krise. Man kan godt sige, at vindmølleindustrien er inde i en bølgedal, hvilket er meget alvorligt. Det er en kriseopgave, som ikke kan løses ved at sidde og lave langsigtede planer for fremtiden. Vi skal ind - her og nu - og retfærdiggøre, at vindmølleindustrien har en berettiget plads i det europæiske energimix og energifremtid," siger Thomas Becker.

"Den anden store udfordring er at medvirke til at få EU-systemet til at tage vedvarende energimål op efter 2020. Det giver nogen investorsikkerhed med den nye Kyoto-protokol, men den nye forpligtelsesperiode løber jo kun til 2020. Nu skal der arbejdes for en stærk post 2020 europæisk politik for vedvarende energi - det er nøglen til sikkerhed for investorerne og dermed også industriens fremtid," siger Thomas Becker.

Fakta

Thomas Becker

- Født 1957.
- Vokset op i København og Stockholm.
- Uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet.
- Ansat i Miljøministeriet gennem godt 13 år, fra 2007 i Klima- og Energiministeriet.
- 2004-2006 formand for SBI (Subsidiary Body of Implementation), organ under FN's klimakonvention.
- Afdelingschef i Klima- og Energiministeriet siden 2007.
- Chefforhandler for Danmark i de internationale klimaforhandlinger, men fratrådte stillingen kort inden klimatopmødet i København i 2010.
- International direktør for Genan i Viborg fra 2010 indtil nu. 

Glæde i dansk vindmølleindustri
Udnævnelsen af Thomas Becker skaber glæde i Dansk Vindmølleindustri. Adm. direktør og bestyrelsesmedlem i EWEA Jan Hylleberg fortæller, at en helt enig bestyrelse stod bag udnævnelsens af Connie Hedegaards tidligere klimachef.

"Jeg er sikker på, at Thomas Becker med sin internationale forhandlingserfaring vil gøre et godt stykke arbejde for vindenergi i Europa. Det er symbolsk, at det igen er en dansker, der skal bestride posten som direktør for EWEA, og det viser, at vi som land er rigtig godt inde i dagsordenen for grøn energi og især vindenergi," siger Jan Hylleberg i en pressemeddelelse.

Man kan godt sige, at vindmølleindustrien er inde i en bølgedal, hvilket er meget alvorligt. Det er en kriseopgave, som ikke kan løses ved at sidde og lave langsigtede planer for fremtiden. Vi skal ind - her og nu - og retfærdiggøre, at vindmølleindustrien har en berettiget plads i det europæiske energimix og energifremtid.

Thomas Becker
Kommende direktør for Den Europæiske Vindmølleindustri (EWEA)

Thomas Becker var chefforhandler for Danmark i de internationale klimaforhandlinger, men fratrådte sin stilling kort før klimatopmødet i København i 2009. Det er Thomas Becker, som tilsiges at have været idemanden bag at få klimatopmødet COP 15 til København i 2009.

0:000:00