Christian Poll takker af efter fire år i Folketinget: "Jeg havde forventet en højere grad af objektivitet fra embedsværket"

AFSKEDSORD: Alternativets miljø- og energiordfører gennem de sidste fire år, Christian Poll, blev ikke genvalgt ved folketingsvalget. Han ser tilbage på en periode præget af høj faglighed, flere sejre og en politisk proces, der fik ham til at tvivle på embedsværkets objektivitet. 

Christian Poll (ALT) kom i Folketinget i 2015, men opnåede ikke genvalg ved folketingsvalget 5. juni i år.
Christian Poll (ALT) kom i Folketinget i 2015, men opnåede ikke genvalg ved folketingsvalget 5. juni i år.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Christian Poll går med tunge skridt rundt og rydder op.

Bøger skal ud af skabe og ned i papkasser. Løse papirark samles sammen og smides ud. 

Han er klædt i en limegrøn sportsjakke. Under den en T-shirt fra Danmarks Naturfredningsforening, hvorfra han har haft orlov de sidste fire år, og hvor han regner med at skulle tilbage, når han er landet igen efter skuffelsen over valgresultatet.

Alternativets nu forhenværende miljøordfører er på sit kontor for første gang siden valgaftenen grundlovsdag 5. juni. Her stod det klart, at han ikke længere bliver en del af folketingsgruppen på den grønne gang på Ridebanen på Christiansborg.  

Jeg havde forventet en højere grad af objektivitet fra embedsværket. Men det er ikke embedsværkets skyld. Det er, fordi alting går gennem ministeren ned til embedsværket og så igen tilbage til ministeren, inden det kommer til Folketinget. Vi kunne godt bruge en mere direkte forbindelse mellem embedsværket og Folketinget.

Christian Poll
Forhenværende MF for Alternativet

Han blev valgt til Folketinget for første gang for fire år siden, men denne gang gik Alternativet markant tilbage og fik blot fem mandater. Fire færre, end da alt var crazy dengang i 2015.

Selv fik Christian Poll denne gang 1.162 personlige stemmer. 105 færre end Alternativets topscorer i Nordsjællands Storkreds, Theresa Scavenius, der havde fået Alternativets mandat i kredsen, hvis valgresultatet var faldet anderledes ud for det unge parti.

Et dobbeltnederlag, der gjorde ondt på 54-årige Christian Poll. 

"Det var en meget tom vakuum-agtig fornemmelse nede i maven. Hold da op. Skulle alt det her, jeg har bygget op, fise ud og blive til ingenting?" siger han. 

"Ministrene hev flere embedsfolk ind" 
Christian Poll er uddannet civilingeniør fra DTU i 1991. Han har arbejdet i både Miljøstyrelsen, Cowi og hos DTU. Siden 2005 har han været ansat som miljøpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

0:000:00