Concito fylder 10 år: Er Danmark blevet grønnere?

DEBAT: I år fylder Concito 10 år. I den anledning sætter Altinget: energi & klima spot på den grønne tænketank og giver ordet til samarbejdspartnere, kritikere og tænketanken selv, når vi spørger, om Concito har gjort Danmark grønnere.

6. december markerer Concito, Danmarks grønne tænketank, sit tiårs jubilæum.

Da tænketanken i sin tid blev stiftet med Radikales Martin Lidegaard som formand, blev Concito af visse kritikere kaldt "den radikale tænketank".

"Man skal ikke bilde sig ind, at Concito er en fuldstændig upolitisk tænketank," sagde Torben Lund Kudsk, daværende politisk chefkonsulent i FDM til Altinget i 2009. 

Siden har tænketanken skiftet ud på formandsposten. I dag er det Connie Hedegaard, der var konservativ klima- og energiminister i Lidegaards formandstid, som repræsenterer Concito. 

Concito i bevægelse?
På latin betyder Concito  "jeg sætter i bevægelse". Og tænketanken har siden sin etablering arbejdet for at sætte klimadebatten og den grønne omstilling i bevægelse. 

Men hvad har tænketanken bidraget med over det sidste årti – og hvor har den fejlet? Er Danmark blevet grønnere? Og hvad er Concitos rolle i en fremtid, hvor klimaet spiller en måske større rolle end nogensinde før?  

Mød panelet her: 

Connie HedegaardConnie Hedegaard
Formand for Concito siden 2015. Connie Hedegaard var konservativ klima- og energiminister, da tænketanken blev stiftet i 2008. Fra 2010-2014 var hun EU's første klimakommissær. Connie Hedegaard skriver sammen med Concitos direktør, Christian P. Ibsen.

 

Christian Peter IbsenChristian P. Ibsen
Direktør for Concito siden 2014. Christian P. Ibsen arbejdede i Klimaministeriet fra 2005 til 2010, hvor han blandt andet var med til at forberede COP15 i København. Han skriver sammen med Concitos formand, Connie Hedegaard.

 

Anne Lawaetz ArhnungAnne Lawaetz Arhnung
Administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

 

 

Per KølsterPer Kølster
Formand for Økologisk Landsforening.

 

 

Otto Brøns-PetersenOtto Brøns-Petersen
Analysechef i Cepos, hvor han bl.a. beskæftiger sig med energipolitik og klimaspørgsmålet.

 

Charlotte FischerCharlotte Fischer
Direktør for Dansk Affaldsforening. Chef for bæredygtigt erhverv i Concito fra 2016-2018. Charlotte Fischer er tidligere medlem af Radikale Venstre, for hvem hun var valgt til Folketinget og Region Hovedstaden.

 

Kim BehnkeKim Behnke 

Vicedirektør i Dansk Fjernvarme, der er medlem af Concito.

 

 

Nanna Langevad ClifforthNanna Clifforth
Research- og kampagnemedarbejder i NOAH. 

 

 

Lars AagaardLars Aagaard
Direktør i Dansk Energi, der er medlem af Concito. 

Forrige artikel Vismænd om regeringens klimapolitik: Mange ambitioner og få konkrete tiltag Vismænd om regeringens klimapolitik: Mange ambitioner og få konkrete tiltag Næste artikel Mærsk vil være CO2-neutral i 2050 Mærsk vil være CO2-neutral i 2050