Concito modtager 8 millioner kroner

KORT NYT: Villum Fonden bevilger Concito 8 millioner kroner til tænketankens klimaarbejde i 2014-2016. Her indgår særligt tre analyseprojekter.

Villum Fondens bestyrelse støtter Concito med en bevilling på knap 8 millioner kroner, som skal gå til at videreudvikle og styrke den grønne tænketanks arbejde på klimaområdet i 2014-2016, hvor tre analyseprojekter vil blive udarbejdet.

Det skriver Concito i en pressemeddelelse.

De tre projekter omhandler vedvarende energi, påvirkningen af klimaet fra forbrug af varer og tjenesteydelser og overvågningen og vurderingen af potentialet i nye politikker, teknologier og tendenser på klimaområdet.

Projekterne har blandt andet til formål at bidrage med et både vidensbaseret og globalt perspektiv på klimaudfordringerne:

"Det er meget glædeligt, at Villum Fonden har besluttet sig for at støtte en ny fase i Concitos udvikling, hvor vi i samarbejde med medlemmerne vil styrke indsatsen for at etablere et evidensbaseret og internationalt perspektiv på klimaudfordringen blandt danske beslutningstagere og borgere," siger Stine Bosse, Concitos formand, i pressemeddelelsen.

Millionbevillingen vil samtidig være en finansiel støtte for Concitos fortsatte arbejde mod en dansk omstilling til et lavemissionssamfund. Thomas Færgeman, direktør i Concito, peger samtidig på, at bevillingen vil styrke tænketankens position:

"Siden etableringen i 2008 har Concito udviklet sig til en markant stemme med en betydelig indflydelse på den danske klimapolitik. Med denne bevilling kan vi fortsætte og styrke arbejdet med at identificere, udvikle og formidle effektive klimaløsninger til politikere, erhvervsliv og borgere. Dermed vil vi bidrage til at mindske gabet mellem de videnskabelige konklusioner fra FN's klimapanel IPCC og de nuværende utilstrækkelige nationale og internationale klimapolitikker og -virkemidler," siger han.









0:000:00