Dagens podcast: Er målet for klimaloven stadig en bred aftale?

AJOUR: Hvis oppositionen vil være med i aftalen om klimaloven, skal den blå blok være indstillet på, at målet hedder 70 procent – ellers er de ikke med i aftalen. Vil regeringen stadig have en bred klimaaftale?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Regeringen og dens støttepartier har efter de første møder meldt ud, at målet for klimaloven kommer til at være på 70 procent reduktion af drivhusgasserne inden 2030.

Hvis ikke blå blok kan affinde sig med det, kan de ikke være en del af aftalen.

Men hvorfor går den røde blok på den måde ud og presser de blå, hvis de er interesseret i at få en bred aftale?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor energi- og klimaredaktør Morten Øyen også ser nærmere på kravene internt i den røde blok.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Dagens podcast: Hvordan vil regeringen leve op til sit skyhøje klimamål? Dagens podcast: Hvordan vil regeringen leve op til sit skyhøje klimamål? Næste artikel Dagens podcast: Internt dokument afslører finanslovsdetaljer, men klimaet glimrer ved sit fravær Dagens podcast: Internt dokument afslører finanslovsdetaljer, men klimaet glimrer ved sit fravær
Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast”

Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast”

INTERVIEW: Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har talt for at få mere politisk kontrol med fordelingen af forskningsmidlerne. Den skal skubbes i en grøn retning, mener hun og regeringen. Nu siger hun, at hun også vil følge mere med i, om pengene så kommer ud og gøre gavn for den grønne omstilling. Hvis ikke, skal der sadles om fra politisk side.