Dagens podcast: Hvorfor mister naturfaglige uddannelser studiepladser?

AJOUR: Regeringen har skåret over 1.000 studiepladser for at få færre udenlandske studerende til landet. Det går især ud over naturvidenskabs- og it-uddannelser, som ellers er i høj kurs hos erhvervslivet.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Der skal være færre udenlandske studerende, som kommer til Danmark for at få en gratis uddannelse og SU-støtte for så derefter at forlade landet igen.

Det mener Dansk Folkeparti og regeringen, som har besluttet at skære mellem 1.000 og 1.200 studiepladser på de uddannelser, hvor der er særligt mange udenlandske studerende. 

Nedskæringerne rammer især uddannelser, der har med naturvidenskab og it at gøre. Det er lige præcis den slags kandidater, som både erhvervslivet og regeringen efterspørger endnu flere af.

Hvordan hænger det sammen? Det forklarer forskningsredaktør Toke Kristiansen i dagens Altinget: ajour.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Blå, rød, grøn, sort – klima er blevet politisk hot Dagens podcast: Blå, rød, grøn, sort – klima er blevet politisk hot Næste artikel Dagens podcast: Hvorfor skifter regeringen Klimarådets formand ud? Dagens podcast: Hvorfor skifter regeringen Klimarådets formand ud?