Dan Jørgensen bliver ny klima-, energi- og forsyningsminister

SKIFTEDAG: Mette Frederiksen (S) har udpeget ministrene til et nyt regeringshold. Dan Jørgensen bliver ny klima-, energi- og forsyningsminister. Han får samtidig plads i magtfuldt regeringsudvalg.

Det bliver Socialdemokratiets Dan Jørgensen, som skal tage teten på regeringens mål om 70 procent reduktion af drivhusgasserne i 2030 som ny klima-, energi- og forsyningsminister.

Det bliver umiddelbart fra det samme ministerium, som Lars Chr. Lilleholt (V) har haft ansvar for som energi-, forsynings- og klimaminister siden 2015 – men det må dog anses som en styrket ministerpost med regeringsskiftet, da Dan Jørgensen også får plads i regeringens magtfulde økonomiudvalg. Og det er nok ikke helt tilfældigt, at klima nu også kommer til at stå først i ministertitlen.

Den nye klima-, energi- og forsyningsminister har tidligere været minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og var fra 2004 til 2013 medlem af Europa-Parlamentet.

Ud over Dan Jørgensen er der sat navne på de 19 andre nye ministre, der skal lede Danmark de kommende år.

Ikke overraskende hedder den nye statsminister Mette Frederiksen, mens Nicolai Wammen får finansministerposten. En af overraskelserne er Jeppe Kofod, der bliver hentet hjem fra Europa-Parlamentet for at blive ny udenrigsminister, efter han netop har genvundet sit mandat ved europaparlamentsvalget i maj.

Ny transportminister bliver Socialdemokratiets tidligere finansordfører Benny Engelbrecht. Han får også en nøglerolle i forhold til at følge op på Kommissionen for grøn omstilling af personbiler. 

Tidligere bæredygtighedsordfører Lea Wermelin (S) bliver ny miljøminister i et ministerium, som nu mister fødevaredelen. Mogens Jensen (S) får posten som minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde

Ny erhvervsminister bliver tidligere landbrugs- og fødevareordfører Simon Kollerup, der i sit nye embede blandt andet kommer til at se på cirkulær økonomi.

Afgående energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt overdrager formelt ministeriet til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i dag klokken 15.

Forrige artikel Her er Danmarks nye regering Her er Danmarks nye regering Næste artikel Nicolai Wammen vil være Finansministeriets grønne kassemester Nicolai Wammen vil være Finansministeriets grønne kassemester