Om  
Sebastian Jonshøj
Maria Reumert Gjerding

Danmarks Naturfredningsforening vælger ny vicepræsident

Sebastian Jonshøj er valgt som ny vicepræsident for Danmarks Naturfredningsforening. Han ser det som sin vigtigste opgave at få styrket det frivillige engagement.

Michael Ellegaard

Sebastian Jonshøj er blevet valgt til ny vicepræsident for Danmarks Naturfredningsforening. Han blev valgt med et overbevisende flertal på foreningens repræsentantskabsmøde, der blev afholdt 6.-7. april.

Det oplyser Danmarks Naturfredningsforening til Altinget.

Posten som vicepræsident er en af de vigtigste tillidsposter i foreningen.

"Vi er ubetinget Danmarks største grønne frivillige forening. Og jeg ser det som vores vigtigste opgave at styrke det frivillige engagement, så vores forening kan spille en langt større rolle i den voksende grønne bevægelse," siger Sebastian Jonshøj.

Med sig bringer han årelang erfaring i organisationen. Han har været formand for foreningens andenstørste afdeling i Aarhus siden 2015 og beskriver sig selv som "organisationens mand".

"Vi er noget så unikt som en landsdækkende frivillig organisation med lokalafdelinger og frivillige i stort set hver eneste kommune. Det giver os en styrke – men også en forpligtelse til at brede den store grønne dagsorden ud i alle kroge i Danmark. Den grønne dagsorden står stærkere end nogensinde før. Og vi skal geare vores organisation til at rumme det voksende grønne engagement. Uanset om vi er i Tønder, Mariager eller på Nørrebro," uddyber Sebastian Jonshøj.

Han er uddannet skov- og naturtekniker med speciale i formidling og naturpleje samt professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed og naturforvaltning.

Sammen med Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, skal Sebastian Jonshøj stå i spidsen for den politiske ledelse i foreningen.

Selv om posten som vicepræsident er ny, varsler han ingen ny politisk linje. Det var valget af Maria Reumert Gjerding til præsident for foreningen, der motiverede ham til at stille op til posten som vicepræsident.

"Vi har som forening valgt en dygtig præsident, som har udstukket en klar politisk retning for vores arbejde. Hun har en klar vision og en forening, som bakker fuldt op om den linje. Den dagsorden, som ubetinget ligger mit hjerte nær, er kampen for en vildere natur. Vi står i en kæmpe biodiversitetskrise, hvor vi mister arter i et alarmerende tempo. Vores vigtigste politiske opgave er at sikre, at naturen får langt mere plads," forklarer han.

Maria Reumert Gjerding glæder sig over valget af den nye vicepræsident. Hun ser frem til et tæt samarbejde med ham.

"Jeg kender Sebastian som en dynamisk og dygtig lokalformand med et hjerte, som brænder for naturen. Vi kommer til at have et tæt parløb – og det er min ambition, at vi med valget af Sebastian får en vicepræsident, som kommer til at spille en tydelig rolle i den offentlige debat," udtaler hun.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sebastian Jonshøj

Vicepræsident, Danmarks Naturfredningsforening
Skov- og naturtekniker i formidling og naturpleje (Skovskolen. 2011), professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed (Erhvervsakademi Aarhus. 2015)

Maria Reumert Gjerding

Præsident, Danmark Naturfredningsforening
cand.scient i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier (RUC 2006)

0:000:00