Dansk Fjernvarme opruster med analyse-enhed

FJERNVARME: Energisektoren står foran en kæmpe omstilling og enorme udfordringer, lyder det fra Kim Mortensen, direktør hos Dansk Fjernvarme. Derfor opretter brancheorganisationen nu sin egen analyseenhed.

Dansk fjernvarme ruster sig med en ny analyseenhed til de kommende udfordringer og omstillinger, som møder energibranchen, efter at energiforliget blev en realitet.  

Energiaftalen betyder blandt andet, at der skal investeres et betydeligt milliardbeløb i energi-infrastruktur over den kommende årrække. Derfor opretter Dansk Fjernvarme en analyseenhed, hvis hovedopgave bliver at levere analyser, undersøgelser og rapporter inden for energi- og fjernvarmeområdet.

Sådan lyder det fra Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, der samtidig mener, at det er helt nødvendigt for fjernvarmen at få sin egen kapacitet, så man på den måde kan sikre, at investeringerne også rettes mod fjernvarmeindustrien. 

"Den danske fjernvarmeindustri er en betydelig industri i Danmark både målt på omsætning og ansatte. Men det slår ikke altid igennem i mediedækningen, hvor vi må se i øjnene, at andre sektorer har været mere markante end os," erkender Kim Mortensen.

Behov for mere analysekraft
Med den nye enhed håber Kim Mortensen at øge kendskabet til de muligheder og job, som ifølge direktøren selv, ligger i fjernvarmeindustrien. Og det skal ske ved at trække på den faglige ekspertise og viden, der allerede findes i Brancheorganisationen.

Analyseenheden får i første omgang i størrelsesordnen 3-5 medarbejdere, hvis fornemmeste opgave bliver at levere tal, som kan underbygge medlemmerne i Dansk Fjernvarmes interesser og skabe øget bevågenhed omkring industrien.

Det er klart, at energipolitikken til dels formes af den debat, som er i medierne. Vi er derfor helt afhængige af at kunne påvirke debatten med dokumentation og analysekraft.

Kim Mortensen
Direktør,Dansk Fjernvarme

"Det er klart, at energipolitikken til dels formes af den debat som er i medierne. Vi er derfor helt afhængige af, at kunne påvirke debatten med dokumentation og analysekraft," lyder det fra Kim Mortensen.

Forbrugerne i fokus
Analyseenheden er dog ikke kun sat i verden for at forsøge at trække investeringer til fjernvarmebranchen. Udgangspunktet for undersøgelserne bliver nemlig også forbrugernes situation.

Ifølge Kim Mortensen benytter 1,6 millioner danske hustande fjernvarme i dag, hvilket svarer til 62 procent af alle hustande i landet. Fjernvarmen udgør derfor en betydelig del af varmeregningen for mange danske forbrugere.

0:000:00