DF afviser regeringens forslag om at hæve bundskatten

SKAT: Dansk Folkeparti vil ikke lægge stemmer til, at regeringen hæver bundskatten for at finansiere en afskaffelse af PSO-afgiften.

Det kan ikke komme på tale, at regeringen hæver bundskatten for at betale PSO-regningen.

I hvert fald ikke, hvis det står til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Det skriver DR Nyheder.

Regeringen er ellers i færd med at forhandle en aftale på plads om at hæve bundskatten for at finansiere afskaffelsen af PSO-afgiften, og det skulle gerne falde på plads inden sommerferien.

Læs også: Skattestigninger rykker nærmere ved PSO-forhandlinger

Men det spænder Thulesen Dahl nu ben for. Han opfordrer samtidig til, at regeringen udskyder PSO-forhandlingerne til efteråret, hvor regeringen også skal forhandle om en ny skattereform.

”Det virker noget grotesk, at regeringen beder os om at hæve bundskatten her i maj-juni, for så til efteråret at lokke os ind i en stor skattediskussion, hvor nogle partier synes, vi skal sænke topskatten,” siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Regeringen har foreslået at hæve bundskatten for at betale for den PSO-regning, der kommer, når PSO-afgiften fra danskernes og virksomhedernes elregning afskaffes. PSO-ordningen finansierer grøn omstilling, men de initiativer skal nu i stedet findes på finansloven.

Læs også: Forstå slagsmålet om PSO-afgiften

Ændringen kommer, da EU mener, at PSO-ordningen er konkurrenceforvridende, og derfor har pålagt Danmark at ændre den inden starten af 2017.

Hjælp fra Socialdemokraterne
Med Dansk Folkepartis blanke afvisning af sit finansieringsforslag mistede regeringen sin sidste blå støtte. Liberal Alliance og Konservative har allerede tidligere meldt ud, at de ikke vil være med til øge skatten.

Men regeringen er ikke helt alene, for Socialdemokraterne har besluttet sig for at række hånden ud til regeringen.

Partiets finansordfører, Benny Engelbrecht, oplyser over for TV 2, at han er villig til at forhandle om en finansiering af PSO-ordningen. Han har dog et par betingelser med ind til bordet.

"Det må ikke samlet set blive dyrere for en LO-familie," siger Benny Engelbrecht.

Læs også: Vismænd enige med regeringen: Læg PSO-afgiften over på bundskatten

Derudover må regeringen ikke lave topskattelettelser i sin kommende skattereform, hvis det er Socialdemokraterne, der hjælper med at få en PSO-aftale på plads.

Det sidste krav kan vise sig at blive en udfordring for regeringen, da Liberal Alliance har truet med valg, hvis der ikke kommer en lettelse af topskatten til efteråret.

Forrige artikel Vismænd enige med regeringen: Læg PSO-afgiften over på bundskatten Vismænd enige med regeringen: Læg PSO-afgiften over på bundskatten Næste artikel PSO-forhandlinger tæt på foreløbigt forlis PSO-forhandlinger tæt på foreløbigt forlis