DF og V vil standse Østerild-proces

TESTCENTER: Landsretten siger nej til at stoppe Østerild-processen, men vil fortsat undersøge, om loven er ugyldig. Det er ikke godt nok for V og DF, der vil afvente en endelig afgørelse. Miljøministeren er dybt uenig med sin ordfører.
Foto: colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen
Selv om landsretten har afvist at bremse Østerild-processen, vil både Venstre og Dansk Folkeparti nu have projektet sat i bero.

Udmeldingen kommer efter, at Vestre Landsret mandag besluttede at gå videre med retssagen, om hvorvidt testcenterloven ikke lever op til EU's regler, men samtidig gjorde det klart, at sagsanlægget fra Landsforeningen for Bedre Miljø ikke har opsættende virkning.

Derfor kan træfældning og opsætning af vindmøller fortsætte.

V og DF siger stop
Men det vil Dansk Folkeparti sætte en stopper for, og partiet får opbakning fra Venstre.

"Den eneste rigtige beslutning vil være at sige, at vi stopper projektet, indtil vi har en afklaring. Jeg mener, at vi skal afvente landsrettens endelige afgørelse," siger Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann.

Vestre Landsret har i dag afvist kravet om opsættende virkning. Og at tro, at man skal stoppe et stort anlægsprojekt på den baggrund, er mig hovedrystende ubegribeligt.

Karen Ellemann
Miljøminister (V)

Venstres miljøordfører bakker op:

"Min inderste holdning er, at hvis det er muligt, så vil jeg støtte et forslag om at udsætte det her, men jeg ved, der ikke er politiske flertal for det," siger Eyvind Vesselbo (V).

Ellemann: Vi følger retten
Miljøminister Karen Ellemann (V) er imidlertid dybt uenig med DF og sin partifælle. Hun er meget overrasket over, at de to politikere kommer med den melding på baggrund af landsrettens afgørelse.

"Vestre Landsret har i dag (mandag -red.) afvist kravet om opsættende virkning. Og at tro, at man skulle stoppe et stort anlægsprojekt på den baggrund, er mig hovedrystende ubegribeligt," siger Karen Ellemann, der peger på, at det ikke er unormalt, at der bliver ført sager mod store anlægsprojekter.

Hun erklærer sig derimod tilfreds med, at projektet nu kan genoptages.

0:000:00