DF om ny vindmøllepark: Jo senere, jo bedre

HAVVIND: Vi bør lade andre lande betale for, at teknologierne omkring havvind bliver endnu billigere, mener Mikkel Dencker. Dansk Energi presser på for hurtig aftale og klarhed. S åbner for at fremrykke beslutningen om en ny vindmøllepark.

Regeringen vil som en del af energiaftalen anlægge en 800 MW-havvindmøllepark mindst 50 kilometer fra kysten bestående af nye kæmpemøller. Arkivfoto.
Regeringen vil som en del af energiaftalen anlægge en 800 MW-havvindmøllepark mindst 50 kilometer fra kysten bestående af nye kæmpemøller. Arkivfoto.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

”Jo senere, jo bedre, synes vi.”

Sådan siger Dansk Folkepartis Mikkel Dencker, når han skal forholde sig til regeringens plan om at etablere en havvindmøllepark på 800 MW i midten af 2020’erne.

”Vi ser en klar tendens til, at tilskuddene til havvind falder voldsomt i disse år, så det tyder på, at jo længere vi venter, jo billigere bliver det for statskassen,” uddyber energiordføreren.

Han har således ikke travlt med at få på plads, hvornår Danmark skal have sin næste havvindmøllepark.

Hvis regeringen ikke fremlægger et ambitiøst nok udspil, kan der være ting, der skal fasttrackes – altså laves før den samlede aftale.

Jens Joel (S)
Energiordfører

Regeringen spillede i 21 Søndag på DR ud med ambitionerne om at anlægge den næste park, så den er klar på et tidspunkt mellem 2024 og 2027.

I 2022 skal der ifølge udspillet tages stilling til yderligere udbygning med havvind.

Besparelser og stordriftsfordele
Hos Dansk Energi mener man i modsætning til Dansk Folkeparti, at opgaven i den grad haster.

Hvis Danmark fortsat skal være interessant for de store aktører, må der ikke være for lange perioder uden nye parker, lyder det fra afdelingschef for produktion og analyse, Stine Leth Rasmussen.

”Der er behov for en jævn pipeline af danske havvindmølleparker, hvis man vil holde omkostningerne nede. Det giver driftsfordele, at selskaberne kan planlægge og se ind i en pipeline, hvad der er brug for af udstyr og mandskab til både drift og etablering,” siger hun og fortsætter:

0:000:00