DF støtter regeringens klimamål: Venstrefløjen skal ikke diktere klimapolitikken

KLIMALOV: Dansk Folkeparti støtter nu også målet om 70 procent reduktion af drivhusgasserne i 2030. Danmark kan og skal gå foran i den grønne omstilling, men det skal ske på en fornuftig måde, mener Kristian Thulesen Dahl.

Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Først på ugen tilsluttede Konservative sig, og nu er Dansk Folkeparti også klar til at støtte klimamålet om en reduktion af drivhusgasserne på 70 procent i 2030.

Det skriver DF-partiformand Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev torsdag aften.

Dermed er det nu Socialdemokratiet, Radikale, SF, Enhedslisten, Alternativet, Konservative og Dansk Folkeparti, der står bag ambitionen, der også er ’adgangsbilletten’ til forhandlingerne om en ny klimalov.

I sit ugebrev skriver Kristian Thulesen Dahl, at Danmark har tradition for ”gode, stabile og brede aftaler” på klima- og energiområdet.

Viser det sig derfor, at man kun kan nå de 70 procent i 2030 med tossede virkemidler som at lukke dele af Danmark ned, skal vi i stedet gøre det ved investeringer i udlandet – eksempelvis gennem skovrejsning.

Kristian Thulesen Dahl (DF)
Partiformand

”Der er ingen tvivl om, at vi skal fortsætte kursen. Danmark er et land, der kan og skal gå foran i den grønne omstilling – men vi skal gøre det på en fornuftig og gennemtænkt måde. Derfor tilslutter Dansk Folkeparti sig den meget ambitiøse plan om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

Holde venstrefløjen i skak
Han mener, det er nødvendigt at være med for, at det ikke ender med venstrefløjen bestemmer klimapolitikken.

”Med mange partier om bordet, kan vi forhindre, at de ukloge beslutninger vinder indpas. Hive Socialdemokratiet i en retning, hvor det ikke bliver Enhedslisten og Alternativet, der dikterer dansk klimapolitik,” skriver DF-formanden og tilføjer, at Enhedslisten er kommet med forslag om at halvere svineproduktionen, som han ikke er enig i.

{{toplink}}

Trække på udlandet
Han ønsker samtidig at få de øvrige partier til at vedkende sig, at klimadagsordenen er global, og derfor skal være muligt at bruge CO2-reduktioner i udlandet til at forbedre klimaregnskabet.

0:000:00