Dokumentation: Læs eller se hele Løkkes nytårstale

NYTÅRSTALE 2018: Regeringen vil præsentere et udspil mod parallelsamfund. Ghettoerne skal afvikles helt. Sådan lød det fra statsministeren på årets første dag. Læs eller se hele talen her.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Det talte ord gælder

God aften.

Mellem jul og nytår gik jeg og tænkte på de mennesker, jeg har mødt det sidste år.

Særligt to trængte sig på. Maisha på 19 år. Farjana på 17. To stærke unge kvinder fra Bangladesh. I efteråret besøgte de mig her på mit kontor. De fortalte om deres hverdag i et af verdens fattigste lande. Og om deres kamp for at stoppe bømeægteskaber, vold og diskrimination mod piger og kvinder.

Vi skal ikke længere lappe på årtiers fejlslagen politik. Vi skal sætte et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

Den kamp støtter Danmark.

Meget af det, vi tager som en selvfølge herhjemme, er ikke en selvfølge andre steder. At man selv må bestemme, hvem man gifter sig med. At kvinder og mænd har samme rettigheder og muligheder. At en statsminister og to unge fra Bangladesh ordner verdenssituationen over en kop kaffe.

Maisha sagde om sit besøg i Danmark: ”Det har været den bedste dag i mit liv!” Så kan man godt blive ydmyg. Og stolt af vores lille land.

Danmark er ikke et perfekt sted. Men vi bor på en dejlig plet på kloden. En af de bedste i verden. Og det, tror jeg, hænger sammen med, at vi har stor frihed til at leve vores liv som vi vil. I respekt for fællesskabet. At vi kan tale sammen. Selvom vi er forskellige. At vi kan forfølge egne drømme. Og samtidig tager ansvar for dem, der ikke far deres opfyldt. At vi har den balance mellem frihed og tryghed.

Her ved indgangen til det nye år går det godt i Danmark. Udlandet efterspørger vores varer. Der er rift om det særlige, vi kan. For eksempel inden for grønne løsninger.

0:000:00