DTU styrker bæredygtig indsats på Grønland

ARKTISKE FORHOLD: DTU lancerer nu initiativet Polar DTU med henblik på forsat at udvikle Grønland i en bæredygtig retning inden for områder som infrastruktur, byggeri, energi og miljø. Visionen er at etablere et arktisk teknisk universitetscenter i Grønland.

DTU styrker indsatsen for at udvikle Grønland i en bæredygtig retning i samarbejde med det grønlandske selvstyre gennem et nyt initiativ kaldet Polar DTU. Det skriver DTU i en pressemeddelelse fredag 17. februar. 

Én af elementerne i Polar DTU er eksempelvis at undersøge, hvordan man kan udvinde Grønlands råstoffer på en miljøvenlig og bæredygtig måde. Visionen for fremtiden er at etablere et arktisk teknisk universitetscenter i Grønland.    

I november måned sidste år tildelte Center for Arktisk Teknologi (ARTEK) fornyede økonomiske midler til et ti-årigt langt samarbejde mellem DTU og Bygge -og Anlægsskolen i Sisimiut i Grønland. Det betyder, at der forsat vil blive uddannet flere diplomingeniører med særligt speciale i arktiske forhold. Målet er, at ingeniørerne skal være med til at udvikle Grønland i en bæredygtig retning inden for områder som energi, miljø, infrastruktur og byggeri, skriver DTU i  pressemeddelelsen.

Læs hele pressemeddelelsen fra DTU 

0:000:00