Efter kritik: Lilleholt dropper klimamærke på fødevarer

KLIMAMÆRKE: Regeringens bebudede klimamærkning på fødevarer har mødt kritik fra branchen. Det får nu ministeren til at skrotte mærkningsordningen.

Lilleholt må skrotte sin klimamærkning, der har mødt kritik fra fødevarebranchen.
Lilleholt må skrotte sin klimamærkning, der har mødt kritik fra fødevarebranchen.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kiki Qvistgaard

Danskerne får ikke en klimamærkningsordning på fødevarer lige foreløbig.

Det står klart, efter at energi-, forsynings- og klimaminister mandag holdt møde med fødevarebranchen, hvor blandt andre Coop, Salling Group og Danish Crown deltog. 

I fødevarebranchen kan man nemlig ikke tilslutte sig den klimamærkning, som regeringen ellers foreslog med sit klimaudspil i oktober måned, og det får nu ministeren til at skrotte mærkningsordningen. 

Det skriver FødevareWatch.

"Jeg har ikke afskrevet muligheden for et klimamærke på den længere bane, men jeg lytter til, hvad branchen siger. Den fortæller, at et klimamærke er forbundet med mange vanskeligheder, og jeg arbejder ikke med noget, der ligger så langt ude i fremtiden," siger Lars Christian Lilleholt til mediet.

Klimavenlige forbrugere
Altinget satte i forbindelse med regeringens klimaudspil fokus på den nye mærkningsordning i en debatrække, hvor blandt andre Dansk Erhverv, Dansk Industri, Dyrenes Beskyttelse og Forbrugerrådet deltog. 

Og debatten efterlod ingen tvivl om, at man i branchen så mange potentielle faldgruber forbundet med en klimamærkning. 

I branchen er man nu i stedet blevet enige om at lave en række gode råd til forbrugerne om, hvordan man handler dagligvarer med mindst mulig skade for klimaet. De forventes færdige i løbet af et par måneder.

{{toplink}}

Dokumentation

Det står der i regeringens klimaudspil:

"Regeringen vil igangsætte en kampagne, der skal gøre det lettere at vælge klimaet til, selv i en travl hverdag. Med udgangspunkt i et klimamærke skal kampagnen gøre det lettere for danskerne at træffe grønne valg."

Kilde: Sammen om en grønnere fremtid – Klima- og luftudspil, Regeringen, oktober 2018


0:000:00