EL og ALT savner at høre Lilleholts ambition for elforsyningen

KOMPETENCE: Et nyt lovforslag vil give ministeren til opgave at sætte mål for elforsyningssikkerheden. S og DF bakker op, mens EL og Alternativet efterspørger Lars Chr. Lilleholts (V) holdning til, hvor den bør ligge.

Kasper Kaasgaard

Det skal ikke længere være Energinets opgave at bestemme, hvor mange minutter danskerne skal leve uden strøm i kontakten.

Det mener regeringen, der vil sikre dette med en ny elforsyningslov.

”Endelig foreslås det, at energi-, forsynings- og klimaministeren bemyndiges til at fastsætte nærmere regler om indhold og udarbejdelse af Energinets årlige redegørelse om elforsyningssikkerheden og om betaling for Energinets indkøb af ydelser,” står der i forslaget.

Forslaget blev førstebehandlet i Folketinget fredag.

Dansk Folkeparti mener, at det er godt, at det nu bliver et politisk spørgsmål, hvor høj elforsyningssikkerheden skal være, når Danmarks energisystem skal omlægges.

”Det er et aspekt, vi fra Dansk Folkeparti har problematiseret i nogle år – nemlig, at vi i stigende grad udfaser de gamle værker, hvor vi kunne styre elproduktionen optimalt til fordel for et system, som er baseret på vejret. Når jeg har fremført det synspunkt, har folk grinet lidt,” sagde energi- og klimaordfører Mikkel Dencker (DF) fra talerstolen.

S og DF bakker op
Dencker slap heller ikke denne gang for indvendinger mod sin pointe. Her fra Socialdemokratiets Per Husted:

”Ordføreren præsenterer det, som om det er en kendsgerning, at vi får flere og flere strømafbrydelser. Det mener jeg ikke, man kan finde nogen dokumentation for. Vi skal udvikle ny teknologi og bruge de mange muligheder, vi har for lagring,” sagde Per Husted til Mikkel Dencker.

Uenigheden til trods bakker begge partier op om lovforslaget.

0:000:00